Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '12

 
Kategori
TV Programları
 

Bir Şarkısın Sen; bu Berna ne olacak?

Bir Şarkısın Sen; bu Berna ne olacak?
 

Ünlü bir TV kanalımızın birkaç yıldır sürdürdüğü “Bir Şarkısın Sen” programı yeni Dönemde yeni Çocuk Yıldızlarıyla seyircilerin önünde. Bu arada önceki yılda yıldızlaşan bazı çocuk şarkıcılar da arada çağrıldılar ve yeni yüzleri ve sesleriyle seyircilere seslendiler.

İnanıyorum ki Cumartesi akşamı TV seyredenlerin en az dörtte üçü bu programı seyrediyordur. Çünkü, belli ki reytingi çok yüksek olan bir program.

Yeni yetmeler belli ki çok heyecanlılar. Ama onlar da yavaş yavaş sahne havasına alışacaklar. Bu kez sunucular içinde Erol Evgin yok. Herhalde parada anlaşamadılar. Olayı şimdilik Pınar Altuğ ttek başına götürecek. Ama doğrusu yanında ona eşlik edecek bir başka yüz aranıyor. İnşallah en kısa zamanda ,Erol Evgin’i yeniden kandırırlar.

Tabii Türkiye’nin dört bir yanından gelen yetenekli çocuklar, kendi yörelerinin, bölgelerinin doğal havasını tavrını getirip sahneye koyuyorlar büyük bir sanatçı edasıyla. Onlar belli ki kendilerini gerçekten büyük sanatçı sanıyorlar veya öyle olduğunu farz ediyorlar. Oysa gidecekleri o kadar uzun yol var ki…

Beni en çok geçen yıldan katılan çocuk yıldızların bu yıl ki performansları heyecanlandırdı ve duygulandırdı. Çünkü onlar neredeyse evimizin çocukları gibi olmuşlardı.

Arada , eskilerden Mehmet Taş çıktı sahneye … Boyu uzamış; sesi değişmiş ama, o sevecen, güzel çocuk hala orada. Elbette büyüyecek, bir delikanlı olacak, sesi de kalınlaşacak…Bunlar doğanın insanlara verdiği doğal yetenekler. Fakat bu olması gereken değişikler, erkeklerde çok daha dramatik olarak ortaya çıkıyor ve bazen, kişiyi tanınmaz hale getiriyor. Mehmet’de bu kadar dramatik değişiklik yoktu. Ama o çocuk sesi de kaybolmuştu.

Şebnem çıktı sahneye… Harika bir gırtlağı olan sanatçı. Batıda onu kapışırlar. Fakat bizde değeri anlaşılır mı bilmem?

Anladığım kadarıyla Şebnem ve Mehmet kendilerini eğitecek profesyonel insanlar bulmuşlar. Belli ki değerli müzik öğretmenleri var, şimdilik kendilerine belli bir yol çizmişler o yolda ilerliyorlar….

Fakat ya Berna ve ötekilere ne olacak? Ne olacak onlara…Büyük hevesler, pohpohlamalar içinde sahneye çıkartılan, reyting uğruna psikolojileri ile oynanılan çocuklar. Bence, hem güzel hem de çok tehlikeli bir şey yapıyoruz.

Hadi, Mehmet ve Şebnem kendilerine müzikte bir yol buldular, eğitimleri için fırsat yakaladılar. Ama Berna…

Fındıkkurdu Berna , yine köyünde, yine babası ona öğretmenlik yapıyor.. Baba kız birlikte şarkı geçiyorlar. Ama babası Berna’ya ne kadar yardım edebilir. Berna her şeyiyle o kadar yetenekli ki, onu o köyde bırakmak, biraz insafsızlık, biraz değil çokça acımasızlık değil midir?

O çocukları al getir, yükselt, sahneye çıkar… “Sen şöylesin, sen böylesin..” de pohpohla; sonra elinden bırakıp… Pat diye düşmelerine göz yum… Ben bunu gördüm. Acıdım. Yüreğim acıdı…

Ne olacak Fındıkkurdu Berna’ya şimdi? Bence bazı imkanlar var. Bakalım babası ne öngörecek…
1. Berna’yı en yakındaki İmam Hatip Okulu’na yazdırmak; başını bağlamasına izin vermek. Ve oradan çok iyi bir hatip , mevlüthan olarak yetiştirmek. İyi bir mevluthan olabilir mi? Hem de nasıl… Ama bu olasılığa yüreğiniz hemen “evet” der mi, bilemem.
2. Berna’yı eh, babanın gücünün yettiği kadar okutmak. Anadolu insanının kaderi’nde bu ancak Lise son’dur. Ondan sonra her şey biter. Çünkü kız çocuk artık yetişmiştir ve onu evlendirmek gerekir. Berna evlenir ve üç olmazsa beş çocuklu bir evin annesi olur ve çocuklarına, sahnede söylediği şarkıları ve türküleri öğretir.

3. Bir üçüncü seçenek; Berna ne yapıp yapar, bir Eğitim Fakültesi’nin Müzik öğretmenliği bölümüne girer ve oradan mezun olarak nice yeni müzik sever öğrenciler yetiştirir.

Bunu da mı beğenmediniz. Alın size bir dördüncü olanak daha:

4.Belki de Berna’yı bir iyi kalpli, iyi niyetli bir güzel insan keşfedip, onu sonuna kadar desteklemeyi kafasına koyar ve Berna’yı bir Konservatuvar’dan mezun eder. Müthiş bir Şan Solisti olarak yetiştirir; ortaya çıkarır.

Bilin bakalım Berna on yıl sonra, yirmi yıl sonra ne olacak? Nerede olacak? Allah bilir mi, diyorsunuz… Siz bu düzeni bilmiyorsunuz. İnsafsız bir düzen bu.

Ya öteki yarışmacılar ne olacak? Ne olacaklar?
Ben biliyorum ama söylemem..!

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..