Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '12

 
Kategori
Voleybol
 

Cumartesi : Voleybolcü kızlarımızı lütfen izleyin…Helal olsun kızlar

Cumartesi : Voleybolcü kızlarımızı lütfen  izleyin…Helal olsun kızlar
 

Japonya'da düzenlenen (2012) Dünya Grand Prix'si 3. Ayak ikinci maçında Japonya'yı 3-1 yenen Millilerimiz, bir üst gruba yükseldi. Rakibi Japonya ise bu yenilgi sonrası finallere gitme şansını kaybetti.

A Milli Kızlar Voleybol takımının Dünya Grand Prix'i finalleri, 27 Haziran-1 Temmuz tarihleri arası Çin'in Ningbo şehrinde oynanıyor. Ve Türk Bayan Voleybol Takımı bu Finallere katılmaya hak kazandı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin’in Ningbo şehrindeki Beilun Spor Salonu’nda yapılan karşılaşmada  tarihimizde ilk kez mücadele ettiğimiz FIVB Dünya Grand Prix Finalleri'ndeki ilk maçında Tayland’ı 3 - 1 yendi.

Sonra, final ayağı üçüncü maçında karşılaştığı ABD Kadın Milli Takımı'na 3-1 mağlup oldu ve ilk yenilgisini aldı.

A Milli Bayan Voleybol takımımız Çin'de Çin'i 3-1 yenerek gurupta 3. sıraya çıktı ve madalyayı garantiledi.

 Filenin Sultanları , A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda Neslihan Darnel , Neriman Özsoy , Gözde Kırdar , Bahar Toksoy , Eda Erdem , Naz Aydemir , Esra Gümüş ilk altıda yer alan oyunculardı..

 Filenin Sultanları, bu galibiyetle turnuvada bronz madalyayı garantilerken, son maçını ise yarın turnuvada şuanda ikinci sarıda bulunan Brezilya ile yapacak…

Biraz önce  voleybolcü kızlarımızın ev sahibi  Çin’de yapılan , 2012 FIVB Voleybol Dünya Kadınlar Grand Prix Turnuvası'nın yarı final karşılaşmasını seyrettim. Kızlarımız Çin’i adeta ezdiler. Kızlar A Milli takımımız en son maçını yarın Brezilya ile yapacaklar. Voleybolcularımız turnuvada şimdiden üçüncülüğü garantileyerek Olimpiyatlara katılmayı garantilediler.

Kızlarımızın, yılmaz birer savaşçı gibi Çin gibi bir yerde Çin’lileri kendi ülkelerinde yanmesi büyük bir kıvanç kaynağıdır. Ben şahsım adına çok sevindim.

Bu galibiyetler birbirini izliyor. Onların peşinden Kızlar Basketbol takımı da yaman galibiyetler alıyor v bizlerin yüzünü güldürüyor.

Lütfen bu maçları izleyin ve sporcularımızı ve onları yetiştiren öğretmenlerini, antrenörlerini candan alkışlayın. Güzel ve akıllı kızlarımız  sizlerle gurur duyuyoruz. Tebrikler… ve sürekli Alkışlar…

 

 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..