Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '12

 
Kategori
Futbol
 

İspanya İtalya'yı net 4-0 yendi. Niye?

İspanya İtalya'yı net 4-0 yendi. Niye?
 

 Başlangıçta sanki şanslar eşit gibiydi. Kimse İspanya’nın  uzun süren istikrarlı futbolunu görmüyordu. Oysa İspanya  son maçlarında sürekli galip gelen bir takımdı..

Son dünya ve Avrupa şampiyonu olan İspanya ile 2006 Dünya Kupası'nın sahibi İtalya arasındaki final maçı yarın TSİ saat 21.45'te başladı. Karşılaşma Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bulunan Olympic Stadyum’unda oynandı.

Aslında aynı grupta yer alan her iki takım, grup maçında karşılaşmışlar ve 1-1 berabere kalmışlardı. Onun için seyirciler finalde mutlak bir favori görmüyorlardı; şanslar eşit gibiydi.

Hatta, iki takım arasında Dünya Kupalarında oynanan 3 maçta da İspanya'nın rakibine karşı galibiyeti bulunmaması, bir bakıma İtalya’nın şanslı görülmesine yol açıyordu.

Fakat bilinmesi gereken en önemli husus , İspanya’nın son 28 maçta hiç yenilgi almamış olmasıydı. Aslında bu çok önemli bir göstergeydi.

İtalya son iki maçta 2 gol atan dev adamı Balotelli’ye  bu maçta da çok umut bağlamıştı. Bir de Piro’ya…Fakat İtalyan takımının bel kemiği olan bu oyuncular ne yazık ki takımlarını kurtaramadılar.

İspanyollar'a şampiyonluğu getiren golleri 14'üncü dakikada David Silva, 41'inci dakikada Jordi Alba, 84'üncü dakikada Fernando Torres ve 89'uncu dakikada Torres’in verdiği pasla Juan Mata kaydetti.

İtalya'da ikinci devre oyuna giren Motta, 62. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı. Teknik direktör Prandelli 3 oyuncu değişikliği hakkını kullandığı için İtalyanlar maçı geri kalan kısmını 10 kişi oynamak zorunda kaldılar.


Bu galibiyetle , İspanya Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, 1972 ve 1974'te Almanya'nın başında Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonluğu sevinci yaşayan Helmut Schön'den sonra bunu başaran ikinci teknik adam olarak bir bakıma tarihe geçti..

İspanyol Boğalar, İtalya’yı 4-0 yenmekle, hem EURO 2012'yi hem de "üst üste 3 büyük turnuva kazanan tek takım" unvanını kazandılar.

Maçın en önemli hususlarından biri de , bu maçta, dördüncü hakemlik görevini FIFA Kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır’ın  yapmış olmasıydı.(Hürriyet)

Niye İspanyo, İtalya’yı  bu kadar kolay yendi?
Bana göre, İspanya bu işi, (futbolu) kitabına göre oynayan bir takım. Takımın paslaşması mükemmel; kanatları çok iyi kullanıyorlar; birbirlerini çok iyi tanıyorlar; istedikleri zaman oyunu yavaşlatıyorlar, istedikleri zaman hızlandırıyorlar. Birbirlerini seviyorlar ve üstelik güvenleri fazla. Aynı zamanda Teknik Direktörlerine güveniyorlar, onun talimatları dışına çıkmıyorlar. İşte bu kadar…
Hem futbol nedir ki?

 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..