Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '18

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Süs Bitkilerinize Destek!

Süs Bitkilerinize Destek!
 

Evlerimizin salonlarımızın göz bebeği süs bitkilerimiz, ne de güzel olurlar. Hele bir de çiçek açtıklarında nasıl mutlu oluruz biliyoruz. Evlerimizde gözümüz gibi baktığımız çeşitli süs bitkilerimiz gün geliyor anlayamadığımız sebeplerden dolayı bize küsüyor. Çok üzülüyoruz ama bir çare de bulamıyoruz. Onların sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak için yapabileceğimiz çok şey var aslında. Tarçın kullanmak da tam olarak onlardan biri. Söz ettiğimiz tarçın bizim bildiğimiz ve nerede ise her evde olan ve de tatlılarımıza güzel bir lezzet katan baharat çeşidi. Şimdi tarçını nasıl kullanalım ki süs bitkilerimiz güçlensin, birlikte öğrenelim.

Tarçın ile gelen sağlık…

Bitkileriniz bir çok sebepten dolayı boyunlarını bükerler. Susuz kalabilir, güneş görmüyordur, daha da kötüsü çürümeler başlamıştır. Eğer süs bitkileriniz uygun şekilde sulanıyor, yerinde de bir sorun yok ise yine de çürümeler olmaya başlamış ise tarçının devreye girme zamanı gelmiştir.

Bunun için tek yapmanız gerekense toz tarçını alıp yapraklardaki hasarlı kısımlara dökmek. Çünkü tarçın hem antiseptik hem de parazit kovar etkiler gösteriyor, bu iki özellik de bitkilerde meydana gelebilecek hastalık kaynaklı çürümelerin önüne geçiyor.

Bitkileriniz hızlı büyüsün…

Fide şeklindeki süs bitkilerinizin köklerini zarar vermeden toz tarçına bulayın ve bu şekilde toprağa ekin. Bu yöntem ile bitkileriniz çok hızlı bir şekilde gelişecektir. Kalsiyum, magnezyum ve demir gibi birçok mineral bakımından zengin olan tarçın, bitki köklerinin de daha çok beslenip büyümesini sağlayacaktır. Ancak bu uygulama tohum olarak uygulanamaz, sonuç alamazsınız. Fide şeklinde olan bitkileriniz için geçerli.

Böcekler sorun mu oluyor…

Böcekler ve karıncalar tarçın kokusundan hoşlanmaz ve genel olarak bu kokuyu aldıkları bölgelere gitmezler. Böyle bir sorun yaşıyor iseniz bitkilerinizin diplerine toz tarçın dökebilirsiniz. Bu uygulama her türlü böceklenmenin önüne geçecektir. Bu uygulamayı da yapabilirsiniz; bir su bardağı suya bir çay kaşığı toz tarçın ilave edin, karıştırın. Bu karışımı sprey şeklinde kullanabilirsiniz, etkili olacaktır.

Süs bitkilerimizi koruyacak destek…

Malzemeler: 2 su bardağı içme suyu,1 yemek kaşığı tarçın, 2 adet aspirin

Yapılışı:

Aspirinleri toz haline getirelim. Toz haline gelen aspirinleri ve tarçını güzelce karıştıralım. Ardından temiz bir sprey şişesi içine suyu koyalım. Suyun üzerine tarçın-aspirin karışımını ilave edip güzelce karıştıralım ve karışımı bu şekilde en az yarım gün bekletelim. Bu karışımı alıp bitkilerin yapraklarına ya da köklerine (hastalıklı alanların tümüne)  güzelce püskürtelim. Bu uygulamayı süs bitkilerinizin durumuna göre günde ya da iki günde bir, bir kez olacak şekilde tekrarlanabilir. Bir süre sonra süs bitkinizin iyileşmeye ve yeniden canlanmaya başladığını göreceksiniz.

Güzel uğraşlarınız olsun...

 
Toplam blog
: 30
: 735
Kayıt tarihi
: 03.02.18
 
 

Saygı-Sevgi ile Toplum değerlerine, sağlıklı yaşama, çevreye, doğaya ve tarihi değerlerimize sahi..