Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Susama!

Susama!
 

Türkiye’nin hatta tüm dünyanın sorunu haline gelen susuzluk üzerine defalarca kez yazıldı, çizildi. Tasarruf yoluna gidildi yetmedi, dönem dönem illerde sular kesildi. Bu gün hala susuzuz. Bize verilen vadeler birkaç ayla sınırlı. Şu kadar suyumuz var, şuradan su getiriyoruz gibi.

Vücudunun büyük bölümü sularla kapılı insanoğlu için büyük bir sorun susuzluk. Ne yapsak da biraz daha su tasarrufu yapsak diye her evde, her beyinde matematiksel işlemler sürerken, şimdi birde kapımızda enerji sorunu var. Klimamızdan kombimize, perdelerimizden ütümüze, süpürgemize, çamaşır makinemize, televizyonumuza bile dikkat etmek zorundayız artık.

Müthiş bir savurganlıkla yaptırdığımız stor perdelerimiz elektrikli olamayacak artık ve pek tabiî ki dişlerimizi kendi insan gücüyle fırçalayacağız. Artık 3 telefon yerine ancak bir tanesiyle yetinmek zorunda kalacağız. Koridorlarımızı kapayan renkli ışıkların yerini ancak flüoresanlar alabilecek. Klimalarımız biraz daha pahalı ama A sınıfı teknolojisine ait olacak, olmayanlar sınıftan atılacak ve yok yazılacak. Milliyet blog’a haftada ancak 3 gün dönüşümlü girilecek. Onun dışında pcler açılmayacak çünkü hem elektrik harcıyor hem de fanı sayesinde gereksiz ısı yayıyor.

Ne acı değil mi seyrine alıştığımız bu tablo. Hepimizin kaşları çatılıyor izlerken. Her ağızda bir tasarruf var. Hatta akşamüstü haberlerinde de bunun için bir aileyi konu edinmişler tabi küçük saraylarını da. Evin hanımı ütünün fişini çekerek 3 gömlek ütülüyormuş! Acaba ütüsü hangi ülkeden alınmış? Ya da elbiseler hangi kumaştan? İlk olarak mantıklı gelmedi bana bu ailenin tasarruf için konu edinilmesi ama sonra oturup etraflıca düşününce aslında tasarruf etmesi gerekenin aslında öyle aileler olduğunu sezinledim.

Çünkü ben kendimi bildim bileli 10 saniye açık bıraktığım her ampul için annemden azar işittim. Dar yada orta gelirli aileler müsriflikten çok ay sonu gelecek faturalarını düşündükleri için olsa gerek zaten tasarrufla doğup tasarrufla ölüyorlar.

Ha unutmadan, eğer bu aralar bir iş kurmaya niyetliyseniz ya mum satmaya başlayın ya da ışıldak üretimine geçin, malum bidonculuktan artık geçti…

 
Toplam blog
: 46
: 1674
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

Şu an özel bir şirkette, grafiker olarak çalışmaktayım, geçmişte hikaye denemeleri ile başladığım ya..