Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Adem Güngör/FETHİYE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ

http://blog.milliyet.com.tr/ademgungor

27 Eylül '12

 
Kategori
Doğal Tedaviler
Okunma Sayısı
2615
 

Taflan ( Karayemiş )

Taflan ( Karayemiş )
 

TAFLAN


Daha çok bilinen adıyla taflan, namı diğer karayemiş, Ülkemizde Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bol miktarda yetişen bir bitki. Özellikle şeker hastaları açısından bulunmaz bir nimet olan karayemişin faydaları şunlardır;

Öksürüğü keser.

Sinirleri yatıştırır.

Bronşitte faydalıdır.

Nefes darlığını giderir.

Kalp çarpıntısını giderir.

Spazm çözücü ve idrar söktürücüdür.

Karın ağrısı ve bulantılara karşı faydalıdır.

Adet gecikmelerini gidermeye yardımcı olur.

Antioksidan etkileri ile yaşlanmayı geciktirir.

Cilt hastalıkları, kanser, Alzheimer ve şeker hastalığına karşı koruyucudur.

Karayemiş Nasıl Kullanılır? Meyveleri taze olarak, meyve tohumları kurutulup toz haline getirildikten sonra, taze yaprakları ise suyu sıkılarak kullanılır. Meyve tohumları kandaki şeker oranını düşürücü etkisi ile şeker hastaları için faydalıdır. Meyveleri idrar söktürücü ve taş düşürücü olarak kullanılır.sifalibitkileriniz.com Taze karayemiş yapraklarından elde edilen taflan suyu göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Taze yaprakları zehirlidir. Bu nedenle, yaprakların yenmesi zehirlenmelere neden olabilir. Yalnızca su buharı ile yaprakların suyu çıkarılarak bu su kullanılır.

 Uyarı: Taze yaprakları zehirli olduğundan ancak kuru yaprakları kullanılır.

 KARAYEMİŞİN FAYDALARI ;

Antioksidan içerdiği ve kanser tedavisinde etkili olduğu belirlendi.
Yapılan bilimsel çalışmalarda, adeta insülin görevi görmesi bakımından da başta şeker hastalığı gibi birçok hastalığa iyi geldiği belirlenen karayemiş, üreme hormonlarını geliştirme, sindirim düzenleme, demir eksikliğini giderme ve prostat problemlerini önleme gibi birçok hastalığın tedavisinde önemli rol oynuyor.
Araştırma sonucu 1 kilogram karayemişte 2 bin 215 ml potasyum, 55 ml sodyum, 179 ml magnezyum, 153 ml kalsiyum, 0.9 ml bakır, 1.9 ml çinko, 8.3 ml demir ve 24.2 ml mangan tespit edildi.
Karayemişteki antioksidan kapasite ve aktivitelerinin belirlendiği çalışmada sulu çözentide oldukça yüksek miktarlarda çıkan antioksidan maddeler saptandı.
Buna karşın bakır ve çinko gibi ağır ve zararlı maddelerin çok düşük miktarlarda olduğu tespit edildi.
Karayemişten elde edilen antioksidanların, vücudu oksidanların zararlı etkilerine karşı koruduğu, alzheimer, diyabet, doku ve cilt hastalıklarına karşı fayda sağladığı kaydedildi.
Vücutta hücre yenilenmesini sağlayarak kansere karşı etkili olduğu belirlenen karayemişin ilaç ve gıda endüstrisinde kullanılması için çalışmalar yapılıyor.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 320
Toplam yorum
: 156
Toplam mesaj
: 9
Ort. okunma sayısı
: 1572
Kayıt tarihi
: 16.04.09
 
 

Muğla Fethiye doğumluyum. Sanat okulu elektrik bölümü mezunuyum. Tarih ve Kültüre çok önem veriyo..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster