Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '10

 
Kategori
Güncel
 

Taksim, emeğin zaferidir

Taksim, emeğin zaferidir
 

Haydin meydanlara


Bu sene. I Mayıs Taksimde kutlanıyor. Emeğin en büyük bayramı KUTLU OLSUN. Herkes gibi ben de çok sevindim. Ülkemiz demokrasisi ve anlayışı için önemli bir kazanım.

Bu izin İçin, Hükümete ve İstanbul’un idarecilerine tabiî ki teşekkür etmeyeceğim. Çünkü, Taksim Meydanı bu ülke çalışanının anasının ak sütü gibi helaldi ve kendi eviydi orası. O hakkı canları pahasına hakkettiler. Birileri lütuf olarak sunmadı Taksimi. Her ülkenin kendine özgü kutsal olarak bildiği meydan vb yerleri vardır. Nasıl Rusya da Kızıl Meydan, Çın de Tiananman Meydanı, İngiltere de Hayda Park, vb. onların kutsal yerleri ise, bizim de, Taksim Meydanı kutsal yerimizdi. Taksim’in önemi sadece 1 Mayısla ilgili değil. Bizim Kurtuluş Savaşımızın ateşi de, Ünlü Kadın Yazarımız ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarından olan, Halide Edip Adıvar’ın konuşmacı olarak katıldığı Taksim mitingi ile yakılmıştır. Taksim Anadolu ya manevi güç vermiştir.

Bunların hepsi güzel ve bunda anlaştık. Ama merak ediyorum, son üç- beş senedir ne değişti ki;

Her yıl 1 Mayısı savaşa çeviren kadrolar mı değişti. Hükümet aynı, İçişleri Bakanı aynı, İstanbul Valisi aynı, Belediye Başkanı aynı, Sendika liderleri aynı, Polis sayısı aynı.

Eeee

Neden; Bunca yıldır 1 Mayıslarda, bu insanlara eziyet ettiniz?

Devletin gazını, Hastane okul demeden boşa sıktınız.

İnsanları kışkırtıp, çevre esnafının malına zarar verdirttiniz.

Halkın gözünü korkutup, mitinglerden uzak tutmaya çalıştınız.

1 Mayıs’ı yok bahar bayramı, falan-fistan günü diye karnınızdan konuştunuz.

Sayın bağnaz kafalı demokrasi düşmanları, sahibinin sesi, emekçi hainleri (Sarı sendikalar, merkezi otoritenin emrini kutsayıp meydanlardan kaçan Sivil Toplum Örgütleri) O günlerden bu günlere ne değişti söyler misiniz?

Şimdi, adama sormazlar mı?

Madem ki;

-Taksim Meydanı 1 Mayıs şenliklerine uygun bir yermiş.

-Burada işçinin memurun halay çekip Emeğin Bayramını kutlamasında bir mahsur yokmuş, hep tekrarlandığı gibi, emekçinin toplanmasının Devletin bekasına bir zararı yokmuş,

-Eeeee, bunca senedir bu haltı neden yediniz de, ülkemi gelişmiş ülkeler liginde rezil ettiniz, insanlarımızı milletler arası ortamda küçük düşürüp utandırdınız?

Neyse, zararın neresinden dönersen kardır hesabı, bizde günün zevkini çıkaralım. Haydin, İşçisiyel, memuruyla, emeklisiyle, sağcısıyla, solcusuyla, herkesi, O gün Taksim Meydanında , Gündoğdu Meydanında, Tandoğan Meydanında ve her ilin, ilçenin meydanlarında el ele tutuşarak, barış halayı çekelim.

“Bu davet bizim dostlar”

Delikanlı

 
Toplam blog
: 50
: 1009
Kayıt tarihi
: 03.04.08
 
 

Ben Delikanlı Aksaray ili Balcı Kasabasında hayli zaman önce doğup, ilk ve dahi orta okulu burada, ..