Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '08

 
Kategori
Magazin
 

Tam kalbime geldi ok

Tam kalbime geldi ok
 

Vay anam vay


“Tam kalbime geldi ok” Tarkan’ın son albümünün hit parçası “Vay anam vay” da geçen, şimdiden gençlerin diline dolanmaya başlamış sözler. Bence bu parçanın adı “Tam kalbime geldi ok” olmalıydı.

Tarkan’ın parçalarını dinledikçe insanlar daha çok seviyorlar. “Vay anam vay” ilk dinlediğimde pek hoşuma gitmemişti ancak şimdi çok seviyorum. Bana sorarsanız sanatçının prodüktörleri işi biliyorlar. Sanatçının albümlerinin şarap gibi olduğunun farkındalar ve bu yüzden albümü yaza girerken değil de, kışın ortasında çıkardılar. İnsanlar bu şarkıları yaza kadar ancak algılar ve sevmeye başlarlar. Bu açıdan düşünüldüğünde bu yazın “top” parçalarından birisi daha şimdiden belli oldu diyebiliriz. Yaza yönelik öngörüler yapmak için biraz erken olduğunu düşünebilirsiniz. Ülkemizdeki cafe, bar işletmecilerinin bir şarkıya takılıp millete günün her vakti aynı parçayı dinletme huyunu düşünürsek, önümüzdeki yazı “tam kalbime geldi ok” ve “Vay anam vay” sözleri arasında geçireceğimiz kesin görünüyor.

Tarkan’ın uzun bir aradan sonra yeni albümünün ilk parçası “Vay anam vay” a çektiği klip bütün kış heryerde dönecek ve bu parçanın sözleri insanların dillerine pelesenk olacak Yaza girerken ise sanatçının albümündeki diğer parçaları devreye girecek.

Yani bu sene yat Tarkan, kalk Tarkan…

Bu arada, “Vay anam vay” parçasının klipini pek sevmediğimi de söylemeliyim. Henüz bir defa izledim, bakarsınız sanatçının klipleri de şarkıları gibi şarap misalidir. Fikrim değişebilir, peşinen söyleyeyim! Hakkında çokça konuşulan Tarkan’ın rol arkadaşı Megastar Liraz Dror isimli manken klipte sadece arka fonda pek de net olmayan şekilde beliriyor. İlk izlenimim bunun bir hata olduğu yönünde!

Ne dersiniz? Mankenin klipte arka planda bırakılmasının sebebi Tarkan’ın önüne geçip daha fazla dikkat çekmesinin istenmemesi mi, yoksa uyanık prodüktörlerin ünlü mankene daha az para ödemek için buldukları bir yöntem mi? Keza, klipi izleyen herkes mankenin bu klip için Tarkan ile yan yana bile gelmediğini anlar. Prodüktörler kopyala- yapıştır yapmışJ

 
Toplam blog
: 85
: 540
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

İlk, orta ve lise öğrenimimi Karabük TED Kolejinde tamamladıktan sonra İngiliz Dil Bilimi okumak ..