Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '15

 
Kategori
Güncel
 

Tamamlayıcı sağlık sigortası vergisi

Tamamlayıcı sağlık sigortası vergisi
 

SGK dan yeni bir öneri gelmiş. Bu ülkede öneri veren verene canı sıkılan demeyeyim de, paraya sıkışan hemen bir çare bulup öneri olarak sunuyor. Evet önerileri şu: tamamlayıcı sağlık vergisi emeklilerden kesilsin. Süperr sorun çözüldü değilmi? Günah keçiside belirlendiğine göre sıra uygulamaya geldi.    

Türkiyedeki emekliyi tanımlarsak eğer, kıt kanat geçinmeye çalışan insanlardan oluşur. Deyim yerindeyse açlıktan ölmeyecek kadar geliri olan insanlardır. Aldıkları üç kuruş ile ayın sonunu getirmeye çalışan,bırakın emekliliğin tadını çıkarmayı,emekli olduklarına bin pişmandırlar. Hemen hemen hepsi belli bir yaşa ulaştıkları için, geçim sıkıntısının yanında hastalıklarlada boğuşurlar. Allah çaresiz dert vermesin, vermesin ama kimse zevk olsun diye hastaneleri ziyaret etmez. Derdi varki çare bulmak için gider. SGK'nın önerisi de küçümsenecek bir rakam değil 300TL gibi bir rakamdan bahsediliyor. Tok açın halinden anlamaz. Sizin gibiler için bu rakam küçük olabilir ama birde dar gelirli vatandaşa, 300TL'nin onlar için ne ifade ettiğini sorun. 

Benimde naçizane bir önerim olacak; emeklinin sırtına binmeyi düşünen kurum yetkililerine eğer bu vergiyi sadece seçenlerden alıp,seçilenleri saf dışı bırakacaksanız hiç bu işe soyunmayın. Çünkü; seçnlerin geliri ile seçilenlerin gelirinin arasında dağlar kadar uçurum varken elinizi vicdanınza koyup sadece insafa gelin. 

Ne alıp veremediğin var seçilenlerden diyebilirsiniz. Hiç bir şey.. Sadece millet açlık sınırında yaşarken,seçilmiş insanlarız diyerek kendilerine imtiyaz tanımalarına kızıyorum. Seçildiler tamam kabul peki bunların seçilmiş olması yeterli bir sebepmidir? Eğer bu tamalayıcı sağlık vergisini ödeyeceksek lütfen seçtiğimiz insanlarda ellerini ceplerine soksunlar,zaten ne kendileri nede muhterem yakınlarının katkı payı diye ödedikleri bir şey yok. Asılacaksak hep beraber seçende seçilende ipe gitsin.

 
Toplam blog
: 173
: 568
Kayıt tarihi
: 15.01.10
 
 

Kamuda çalışıyorum, dünyalar tatlısı üç tane yavrum var. Burda bulunmamın sebebi hayatı sizlerle ..