Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '17

 
Kategori
Deneme
 

Tarihin Büyük Devletleri O İhtişam Kalmasa da Büyük Devlet Gibi Davranıyor, Türkiye'nin Durumu Bu

Tarihin Büyük Devletleri  O İhtişam Kalmasa da Büyük Devlet Gibi Davranıyor, Türkiye'nin Durumu Bu
 

Dünyada böyle ülkelere örnek olarak Türkiye, İran, İtalya, Almanya, Yunanistan, Mısır, İsrail gibi ülkeler sayılabilir.

Normali giderek büyümek güçlenmektir. Tersi olursa işte böyle adeta tarihi yaratan Türk, İran, Yunan, Mısır medeniyetlerinin yerinde ayakta zor duran devletler kalır. Koskoca Roma İmparatorluğunun İtalya’sı, Dünyayı titreten Hitler’in Almanya’sı.

 Böyle ülkeler gerçekle yüzleşip bugün artık o eski şaşalı günlerin kalmadığını eğer yine büyük devlet olmak isteniyorsa bunun ancak çok çalışarak mümkün olduğunu görmeli.

Zaten dikkat edilirse Almanya dışında gelişen yok. Çünkü bu ülkeler eksiklerini geçmişteki ihtişamlarıyla tamamlıyorlar.

Osmanlı yıkıldıktan sonra Cumhuriyeti kurduk ama bakmayın siz tarihi yazan Türk efsanesi bana göre sona erdi, biz sadece bir devlet kurduk.

Bu yüreğimizi acıtan cümleyi kabul etmek zorundayız. İstesek o ihtişamlı günlere tekrar dönemez miyiz? Elbette ama bunun için bir çaba yok ki geçmişle yaşıyoruz.

Cumhurbaşkanı, Sultan Süleyman Han gibi konuşuyor da ülkesi Viyana kapılarına ya da olmadı Mars gezegenine dayanmayınca sözleri havada kalıyor.

Allah aşkına durumumuzu kabul edelim yani, neysek oyuz. Sizi dinlerken insan büyük devletmişiz çalışmaya gerek yok diyor!

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..