Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '12

 
Kategori
İzmir
 

Tarık Dursun K, 81 yaşını, Kocaoğlu ile kutladı...

Tarık Dursun K, 81 yaşını, Kocaoğlu ile kutladı...
 

Tarık Dursun K'nın dolaplardan masalara taşan ödüllerinin bir kısmı


 

 

 


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk edebiyatının çınarları arasında yer alan İzmirli yazar Tarık Dursun K.’yı Karşıyaka’daki evinde ziyaret etti.

Geçtiğimiz günlerde 81. yaşına basan yazarın doğum gününü kutlayan Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Kitaplığı serisinden basılan “Çocukla Büyüyen Şehir” isimli kitap ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği yatırım ve projeleri içeren bir kitap hediye etti. İzmirli edebiyat ustası Tarık Dursun K. da Başkan Kocaoğlu'na kendi kitaplarından bir seçki sundu.

Kentleri kent yapan şeyin kültür insanlarının kent mirasına bıraktıkları eserleri olduğunu söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Üstad Tarık Dursun K., bu anlamda İzmir kent kültürü içinde çoktan hak ettiği mümtaz yeri aldı. İzmirli hemşehrilerimiz, böyle bir değere sahip olmanın haklı gururunu yaşamaktan çok mutlu” diye konuştu.

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda da  Tüyap  Kitap Fuarında kendisine onur ödülü verilmişti ve “ Hayatın en güzel ödülü” diyerek gözleri buğulanmıştı.

İzmirli hikayeci olarak tanınan ve hiçbir zaman İzmir’den kopmayan Tarık Dursun K. bu günlerde 5 ciltlik bir eser için hazırlık yapmaktadır.

Yazın Foça’ya taşınan ve sakinb bir ortamda yazılarını hazırlayan yazaraımızın, Milliyet Blog’dan da epey hayranları bulunmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..