Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '12

 
Kategori
Müzik
 

Tarkan mason mu?

Tarkan mason mu?
 

Tarkan'ın mason işareti olduğu öne sürülen tek göz işaretini yaparken


Ülkemizde son yıllarda müzik deyince akla ilk gelen tarz Pop, Pop Müzik deyince de akla ilk gelen isim  ise Tarkan'dır. Tarkan ilk albümünü çıkardığı 1993 yılından beri çeşitli konularla magazin ve haber gündemini hep meşgul etmiş ve gündemden hiç düşmemiştir. 

1994'te Atv'nin 1. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde Savaş Ay'ın sorusuna karşılık ''Öncelikle çişim var onu söyleyeyim'' diyerek ülke gündemine oturmuştu. Daha sonra askerlik konusuyla ilgili olarak ''Askerlik yapmam'' diye açıklama yapan şarkıcının ülkeye gelmesi halinde tutuklama kararı çıkmasıyla tekrar gündemdeki yerini aldı. Ancak bedelli askerlik çıkmasıyla 28 gün askerlik yapan sanatçı böylece Türkiye'ye rahat giriş çıkış yapma hakkı elde etmişti. 2011 yılında ise evinde uyuşturucu ile yakalanan Tarkan uyuşturucuyu satmadığı ve sadece kullandığı için tahliye edilmişti. Zaman zaman şarkılarında ve kliplerindeki sex figürleri ile de gündeme gelen Tarkan'ın son olarak mason olduğu iddia edildi.

Tarkan gerçekten mason  mu? 

Tarkan'ın mason olduğu konusunda çeşitli iddialar var. Bu iddialar soyadının İbranice kökenli olmasından, Tarkan'ın cinsellik içerikli şarkı ve kliplerine, illuminati örgütüne ait işaretleri kullandığına kadar bir çok iddialara sahne olmaktadır.

Tevetoğlu Soyadı

Tevetoğlu Tarkan'ın soyadıdır. Bu soyadından dolayı Tarkan'ın Sabetayist bir ailenin mensubu olan bir Yahudi olduğu iddia edilmektedir. Çünkü Tevet İbrani takviminin 10. ayıdır. Kabala’nın 2 kitabından birisi Sefer ha Yezirah’tır. Yezirah’a göre her ayın baş harfi bir burcu simgeler. Bu burçların her biri de israiloğullarının 12 kabilesini temsil ediyor. Tevet’in simgelediği kabile Dan yani adalet demek. İbraniceden dilimize geçen aylarda vardır. Nisan ve Temmuz aylarının adı dilimize İbranice'den geçmiştir.  

Tarkanın büyük amca Fethi Tevetoğlu’nun söylediği iddia edilen bir sözü ‘’ Bu soyadını okuyan birisi, bu konuyu bilen birisi sizin bu kabileden ( Dani kabilesi ) geldiğinizi anlıyor.’’  Bu sözü söylediği iddia edilen Fethi Tevetoğlu ne gariptir ki turancıdır. Yani Türkçülüğün yaygınlaşması için Alparslan Türkeş ile birlikte çeşitli çalışmalarda bulunmuştur. 

Şimdi Tarkan'ın soyadının Tevetoğlu olması onun Yahudi olduğu anlamına gelebilir mi? Çünkü Ahmet Türk'ün soyadı Türk olması gibi elimizde örneklerde bulunmaktadır. Bir insanın soyadına bakarak dinine yada ırkına karar vermek ne kadar sağlıklıdır. Ayrıca bizim de kullandığımız İsmail, Davut, İbrahim gibi isimler de İbranicedir. O zaman o isimleri taşıyan da Yahudi midir? Ayrıca Tarkan ismi Türkçedir. Eski Türk devletlerinde bakan ayarında ki isimlere Tarkan denilirdi. Şimdi Tarkan soyadına göre Yahudi ismine göre Türk mü?

Cinsel içerikli şarkı ve klipleri 

Tarzından dolayı Tarkan'ın İlluminati Örgütü'ne üye olan bir mason olduğu iddia edilmektedir. Çünkü bu örgüt masonluğun sapkın ve şeytani inancını bünyesinde barındırdığı bilinmektedir. Hatta İlluminati örgütünün Pop Müziğinin yaratıcısı olduğu söylenmektedir. Bu örgüte bağlı kişilerin şarkı ve kliplerinde bir çok şeytani kavramların olduğu söylenmektedir. Tarkan’ın popüler olduğu zamanlardaki cinsellik ağırlıklı klipleri son zamanlarda sınıf atlayarak İlluminati Kültür seviyesine yükseldiği yani; şarkılarında cinsel içerikli söz ve hareketlere devam eden Tarkan'ın değişim getirdiği etkiyle artık şarkılarında subniminal içerikli seks figürlerine de yer verdiği iddia edilmiştir.  

Unutmamak gerekir ki Tarkan'ın ilk albümü Yine Sensiz'de bir tane bile cinsel içerikli şarkı sözü bulunmamaktadır. Tarkan bu tarz şarkıları söylemeye Sezen Aksu besteleriyle tanıştığı 2. albümde başlamıştır. Kasup kavuran ve çoğu insana göre en güzel albümü olarak gösterilen bu albümün çok tutmasıyla birlikte Tarkan tarzını cinsel içerikli şarkılara yöneltmiştir. Bu  arz talep ilişkisinden doğan bir tarz olabilir.  

İlluminati Örgütüne ait işaretleri mi kullanıyor?  

Masonlara üye olan sanatçıların onlara ait bazı işaret ve sembolleri şarkı, klip veya filmlerinde kullandıkları iddia edilmektedir. Tarkan'ın özellikle Acımayacak klibinde İlluminati Örgütü'ne ait; tek göz, üçgen pramit, 666, boynuz, X, gibi işaretleri kullandığı öne sürülmektedir.

Bu işaretler gerçektende bu klipte kullanılmışsa bu tamammen klibin yönetmeni insiyatifinde olmuş demektir. Yani Tarkan bilmeden klibinde masonlara ait simgeleri yönetmenin yönlendirmesiyle kullanmış olabilir. Bu sadece Tarkan için değil mason işaretlerinin kullandığı iddia edilen tüm sanatçılar için geçerlidir.  

Öp şarkısı Şeytana mı yazıldı?

Tarkan'ın son albümünde bulunan Öp adlı şarkının şeytana yazıldığı ve masonlukla ilgili mesajlar verdiği de iddia edilmektedir. Şarkının '' yıkadı günahlarımdan beni masumiyeti, cenneten gelen bir melekti sanki'' kısmında şeytanın cennetten geldiğine ve şeytanın masumiyetine inandığına dair vurgu yapıldığı iddia edilmektedir. Ayrıca bu şarkının tersten dinlendiğinde de masonlukla ilgili mesajlar verildiği diğer bir iddiadır.

Eğer bu şarkı gerçekten masonlukla ilgi mesaj veren ve şaytan için yazılmış olan bir şarkı ise bunu yazana bakmak gerekir. Bu şarkının sözlerini Tarkan ile Sezen Aksu birlikte yazmış. Şarkı sözlerinin bir kısmı Tarkan'a ait olduğu için gerçekten bu şarkı mesaj içerdiği için bu Tarkan'a mal edilebilir. Ancak bunda da gerçekten öyle bir mesaj var mı yok mu ona da bakmak gerekir. Öyle açık seçik bir mesajın varlığı gözükmese de bu herkesin takdirine bırakılacak bir konu gibi gözükmektedir.

Sonuç olarak yapılan bu iddialar Tarkan'ın Mason olduğunu kanıtlamıyor. Çünkü bu iddiaların dayanağı elle tutulur gözle görülür nedenlere bağlanmamaktadır. Eğer Tarkan gerçekten Masonsa  bunu Zeki Alasya örneğinde olduğu gibi Mason olduğunu itiraf  ettiğinde anlayabileceğiz. Aksi takdirde bunlar iddiadan öteye geçmeyecektir. 

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..