Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Taş atan üniversiteli "çocuklar", nereyi taşlıyor?

Taş atan üniversiteli  "çocuklar",  nereyi taşlıyor?
 

internetten alınmıştır


Taş atmak, insanoğlu'nun ilk saldırı/savunma eylemlerinden biridir herhalde. Taş en doğal silah olduğuna göre, ilk/ilkel insanlar taşı bir savunma veya saldırı silahı olarak kullandılar.

İlk/ilkel insanlar kullandılar da modern zamanların insanları kullanmıyor mu? Elbette kullanıyor.

Başka silah bulamayanlar, ya da taşı yeterli görenler, ellerine taşları alıp fırlatıyorlar düşmanlarına, sevmediklerine, kendilerine farklı gelenlere...

Eskiden köy çocukları trenlere taş atarlardı... Neden? Çünkü tren onlara garip, yabancı gelirdi...

Şehirleşme yolunda adımlar atılırken köyden gelen çocuklar, elektrik direklerindeki ampullere de çok taş attılar... Neden? Yabancıydı, tanımıyorlardı aydınlanmanın yeni yolunu...

Demek ki, insanlar, yeni karşılaştıkları şeylere düşman oluyor; insanlar derken tabii ki "ilkel" insanlardan bahsediyorum.Yoksa, gelişmiş insan tanımadığına taş atmaz; onu tanımaya çalışır.

Başka taş atmalar da vardır dünyada;

Bakıyorsunuz, Filistinde çocuklar İsrail askerlerine taş atıyor... Bu taş atma da eylemi medeniyete karşı mıdır? Hayır!...Bu, tamamen zalim düşmana çaresizliğin getirdiği taşlamadır.

Terör örgütü de çocukların eline taş verip güvenlik güçlerini ya da bakkalları dükkanları taşlatıyor. Bu nedir pekala?... Bu da öğretilmiş düşmanlığın yansımasıdır. Çocukları kullanma sanatıdır!!

Yani, dünya üzerinde halen pek çok "taş atma" eyleminden söz edilebilir.Bunların her birinin amacı ve  hedefi farklı olabilir.

Ama, bizim ülkede öyle bir "taş atma" eylemi var ki, nereye sığdıracağınızı bilemezsiniz.... Zaten sığdırılacak bir yeri de yoktur.

Adam üniversite okuyor, hem de teknik üniversitede okuyor, ama ülkenin uzaya uydu göndermesini taşlıyor. Uzaya uydu gönderen devlet adamlarına taş atıyor.

Bu "ilkellik"i sadece ilkellikle açıklamak mümkün mü?...O zaman nasıl oluyor da, hem üniversitede okunup hem bu kadar ilkel kalınabiliyor?

Bunu "düşmanlık"la izah etsek, o zaman kime düşman bu taşçılar, diye sormamız lazım. Kime ve neye düşmanlık ediyorlar??

Yoksa, Filistinli çocuklar gibi zalimlere karşı "kurtuluş taşları" mı atıyorlar?...O zaman burada zalim kim ve bu "çocuklar" neden kurtulmak istiyorlar; okullarından mı, ülkelerinden mi??

Geriye bir de Terör örgütü'nün taş attırma amacı kaldı; öğretilmiş düşmanlık ve çocukları kullanma sanatı!!

Şimdi, ODTÜ'de Göktürk-2 uydusunu taşlayanlar bunlardan hangisiyle özdeşleşiyor. Hangi amaç ve hedefle "taşlama" yaptılar...

Ben bunlardan hiç biriyle izah edemedim. Belki de ODTÜ'yü çok iyi bilen biri bana yardımcı olur. Örneğin,ülkeye daha fazla "demokrasi" getirmek için diyebilir!!!

Biz de deriz ki, bir zamanlar bu ülkede taşları bağlarlar, köpekleri salarlardı...O zaman sesi çıkmayanlar şimdi, taşların bağlı olmadığı, serbestçe herkese ve her yere atılabildiği ülkede daha ne kadar demokrasi isteyebilirler ki...

Yoksa, yeniden taşların bağlandığı, köpeklerin salındığı zamanların yollarının taşını mı döşüyorlar, uydulara taş atarak...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..