Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Tatil insanlar için neden gereklidir?

Tatil insanlar için neden gereklidir?
 

TATİL YAP FERAHLA, TATİL YAP KENDİNE GEL, TATİL YAP TÜM STRESTEN VE SIKINTIDAN KURTUL......


Tatil çalışan ve çalışmayan tüm insanlar için önemli bir dinlenme,rahatlama ve fiziki ferahlama yoludur. İnsanın tatil yapması, bir yerleri gezmesi bedenen ve ruhen gerekli olan önemli bir ilaçtır. Tabii bir insanın tatil yapabilmesi için gerekli olan fiziki şartların oluşması ve maddi gelirinin yerinde olması şarttır. Tatilini insanlar yurt içinde veya yurt dışında geçirirler.
Ülkemizde tatil yerleri bakımından çok zengindir. Özellikle Akdeniz ve Ege de muhteşem tatil yerleri mevcuttur. Akdenizde özellikle Antalya bu yönden çok farklılık arz eder. Her yönüyle tatilciler ve turistlerin en uğrak yerleridir. Çok güzel doğa harikaları mevcuttur. Ege de tatil yönüyle çok gelişmiş ve turizm yönünden çok ama çok zengin bir bölgemizdir. Bu bölgede özellikle çok muhteşem yerler vardır. Örneğin; Muğla, Fethiye ve daha bir çok önemli yerler vardır.

Türkiye'de insanlar tatillerini sadece sahillerde yani denizlerde değil, başka yerlerde de geçirirler. Özellikle platolarda yani yaylalarda, tatilini geçiren bir çok insan vardır. Bu plato veya yaylaların başında Akdeniz bölgesinde en meşhurları Tekir yaylası, Çamlıyayla, Gözne Yaylası, Arslanköy yaylası gibi daha bir çok yayla mevcuttur. Bu yaylalarda bir çok etkinlik ve şölenler düzenlenir. Özellikle bu etkinlikler 30 Ağustos Bayramında zirve yapar. Bu şölenlere insanlar akın akın gider. Yerli ve yabancı bir çok turist bu etkinlik ve şölenlerde boy gösterirler. Gönüllerince eğlenmeye çalışırlar. Ayrıca bu şölenlerin gençler ve çocuklar için çok ayrı bir yeri vardır. Ata sporumuz olan güreşte bu etkinliklerde zirve yapar. Sonuçta bu etkinlikler vatandaşların birlik ve beraberliklerinin daha sıkı bir hale gelmesine vesile olur.
Tatil genciyle, yaşlısıyla, çoluğu, çocuğuyla her kesin yapması gereken önemli bir aktivedir. Özellikle kendisini çalışma hayatına adamış kişiler için ise bulunmaz bir fırsattır. Bu fırsatı herkesin çok ama çok iyi değerlendirmesi gerekir.
Umut edilir ki herkes istediği, gönlünden geçirdiği tatili layıkıyla yapar. İstediği yerde gönlünce huzurlu, sağlıklı ve mutlu olarak güzel bir tatil geçirir. Ömründe tatil yapmayanlar muhakkak tatil yapmalıdırlar. Bu tatili en güzel şekilde geçirmeye çalışmalıdırlar. Herkesin gönlünce tatil yapabilmesi dileğiyle....           

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..