Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '10

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Tatil manzaraları

TATİL MANZARALARI -Koşa koşa geldiler.. Kan ter içindeydiler demek daha doğrusu. Üç kadın, iki erkek ve üç çocuk. Bildiğimiz, her gün gördüğümüz binlerce aileden birisi yani.. Denize koştular.. Konyaaltı sahilinin neredeyse elli metreyi bulan kumsalında daha bir terlediler.. Daha bir zorlandılar.. Kıyıya varınca erkekler ve çocuklar hemen soyunup kendilerini serin sulara attılar.. O kadınlar? O kadınlar orada kalakaldılar.. Kıyıda kalakaldılar.. Ağlamaklı oldular.. Oturup kaldılar.. Aradan ne kadar süre geçti hiç bilmiyorum.. Yavaş yavaş bir kıpırdanma başladı.. İçlerinden en yaşlı olanı önce ayaklarını soktu denize.. Sonra en genç olanını çağırdı yanına..

Hoşlarına gittiği belliydi..Günlük elbiselerinin ıslanmasına aldırmadan oturdular önce kıyıda.. Dalgaların bedenlerini ıslatmasına izin verdiler.. Sonra kendilerini bırakıverdiler denize.. Dalıp dalıp çıktılar boylarını geçmeyen denizde.. Çocuklar da onlara katıldı.. Erkekler mi? Onlar hiç bakmadılar onlara, görmezden geldiler, yok saydılar.. En erotik çağrışımlar onların bedenlerinde oluşuvermişti hiç tasarlanmadan sahilde.. Bu erkeklerine verdikleri bir cezaydı bir şekilde..Galiba isyandı yaptıkları.. Bilmeden bir şeylere isyan etmişlerdi.. Koca konyaaltı sahilinde denize giren günde on binler içinde kaç kişi beş metreyi geçer sanırsınız yüzerek.. Pek geçen olmaz dersem abartı filan saymayın lütfen.. Tatil ve deniz diye yırtınılan, uğruna onca fedakarlığa katlanılan eylem sonuçta, milyonların beş metre kıyı şeridin içinde debelenmesidir..

Maviye maviye kulaç atanların, daha çok mavilik için denize açılanların sayısı inanın ulus olarak yüzümüzü ağartacak kadar çok değildir.. Yüzme bilmemek utanılacak bir şey değildir elbet, ancak denize bu kadar güya tutkun, ancak denizden bu kadar korkmanın altında başka travmalar aramayı üniversitelerde araştırma konusu yapmak gerekir diyorum ben.. İnanın abartmıyorum.. Dünyanın en komik manzarası gelir bana; Kıyıda on binler, deniz sayılabilecek yerde tek tük insanlar… İşte ülkemiz insanının ‘’ayağım yere basmalı abi’’ ve ‘’ tatil dediğin deniz kıyısında olur’’ sonucunun orta çıkardığı sonuç; Milyonlar en fazla beş metrede denize çimer..
 
Toplam blog
: 615
: 948
Kayıt tarihi
: 25.06.10
 
 

1959 Denizli doğumluyum.. İ.Ü. İktisat Mezunuyum.. Emekliyim ve hala çalışıyorum.. Yaşam bizden önce..