Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '11

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Tatil mi, nasıl birşey acaba ?

Tatil mi, nasıl birşey acaba ?
 

Tatil eşittir deniz, kum, güneş, gece kulüpleri olgusu hakimdir. Turizm sektörü tatilcilerden para kazanır. Sadece 3 aylık tatil sezonunda girişimciler mümkün olduğu kadar çok kazanmak için sezon planlamalarını yapar. 

Turizm sektöründe çalışıyorum yaşım 29 ve 15 yaşımdan beri turizm sektöründeyim. Yaz aylarında tatil imkanım hiç olmadı. Sizlerinde çevrenizde gözlemleyebileceğiniz gibi, Turizm sektörü çalışanları tatil sezonunda ağır şartlarda uzun mesai saatleriyle çalışır. Yaz mevsiminin sıcağında, gömlek, kravat, pantolon, ayakkabı kombinasyonu içinde ecel terleri dökerek çalışır ve kış mevsiminin soğuk, yağışlı, güneşin erkenden batıp heryeri karanlığa gömdüğü günlerinde izin kullanabilirler. Hatta bir çok turizm sektörü çalışanları sezonluk personel oldukları için ceplerinde beş kuruş para olmadan evlerinde otururlar. 

Tatil lüks tüketimdir. Belirli bir gelir seviyesinden sonra tercih edilebilecek arzdır. Belirli bir maliyeti vardır. Bu maliyeti karşılayabilecek gelir veya servet sahibi olunması gerekir. O yüzden tatil herkesin harcı değildir. 

Aslında tatil ; yemek, içmek, barınmak gibi kişinin temel ihtiyaçlarından biridir. Tatillerde dinlenen, eğlenen, zihnini bedenini yenileyen kişiler hayatlarında daha başarılı oluyorlar. 

Tabi birde tatilin sonrası sendromu vardır. Tatil hiç bitmesin ister insan. Hiç bitmeyeceğini düşündüğü tatil sona erip işe, eve dönmek zorunda kalan kişiler eski düzenine adapte sorunu yaşar. Bunu aşması zaman alır. 

Tatil benim için bir özlemdir. Turizm sektöründe çalışanlar, tatil yapan insanlara hizmet eden kişiler için tatil bir özlemdir. Birgün kavuşulacak sevgili gibi bir umuttur. Aynı zamanda nimettir, ceplerini iyice dolduran turizmci girişimciler, sermayeler için. Aynı zamanda utançtır, insanların asgari ücret karşılığında günde 17-18 saat çalıştırılmasına sebeb olduğu için. 

 

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..