- Kategori
- Beslenme
Tatilde Bağırsak Sağlığı
Yolculuğa çıktığınız ilk andan itibaren ve yolculuklar sırasında su tüketmeyi ihmal etmeyin.
- Yurt içi, yurt dışı seyahatlerde, yolculuk esnasında paketlenmiş ürünleri tercih edin.
- Gaz yapıcı özelliliği olan sebze ve meyveleri yolculuk esnasında tüketmemeye gayret edin.
-Çok yağlı yemeklerden, pasta krema, vb ürünlerden uzak durun
- Kapalı şişelerdeki su, ayran vb içecekleri tercih edin,
-Yeşil yapraklılardan yapılmış mayonezli ürünler, salatalar ve sos içerikli ürünleri tüketmemeye çalışın
- Güvenmediğiniz hiçbir yerde yeşil yapraklılardan yapılmış salataları tüketmeyin
- Havaların çok sıcak olması nedeniyle şarküteri ürünlerinden, pişirme ve saklama koşullarını dikkate olarak tüketmemeye çalışın.
-Aile ve büyüklerin ziyaretlerinde yağ içeriği yüksek yemek ve ikramları dikkatli tüketin abartmamaya çalışın.
-Görüntü, renk, kokusu değişmiş, beklediğini düşündüğünüz et, tavuk, balık süt ürünleri ve dondurmalardan uzak durun.
- Öğlen ve akşam yemeklerini çeşit ve miktar olarak abartmamaya gayret edin
- Yemeklerinizi ve ara öğünlerinizi mutlaka iyi çiğneyerek tüketin
Beslenmenizde; çeşitli az ve sık yoğurt, ayran, probiyotik yoğurt,hijyeninden emin olduğunuz salatala, tam buğday ekmeği veya tam buğdaydan yapılmış ürünler, kabukları soyulup tüketilecek meyveler veya paketlenmiş kuru meyvele, iyi pişmiş sebzeler ve et yemeklerinden faydalanarak bağırsak koruyabilirsiniz.