Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1182
 

Tavuk güveç

Tavuk güveç
 

FIRINDA TAVUK GÜVEÇ


1 bütün tavuk etini kemiklerinden sıyırıp derileri ile beraber iri parçalar halinde keserek tuz ve karabiberle ovalım.

2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı, 1 fincan ekşi krema ve 1 tatlı kaşığı hardalı, ince kıyılmış maydanoz, roka yaprakları ve biberiye ile iyice karıştıralım ve fırın tepsisine yaydığımız tavuk etlerinin üzerine fırça ile bolca sürelim.

1 adet portakalı yuvarlak dilimler halinde keserek tavukların üzerine koyalım.

İri jülyen doğranmış renkli dolma biberleri, dörde bölünmüş soğan, 10 diş yıkanmış kabuklu sarımsağı da üste yayalım.ve dilim mozerelle ile kaplıyalım.

Üzerini aliminyum folye ile kapatarak 180 derece ısıtılmış fırında 35 dakika pişirelim.

Alüminyum folyeyi çıkartıp 20 dakika daha pişirerek kızartalım.

Tepsinin tabanının karamelize olacak şekilde tutmuş olması gerekiyor.

Tepsiyi kazımadan yemeği servis tabağına boşaltalım.

Tepsiyi ocak üzerine alıp, 1 kaşık un serperek dibini kazıyalım ve 1 fincan balsamik sirkesi ve soya sosu ilave ederek bir dakika kadar kaynatalım ve bu sosu tabaktaki kızarmış tavukların üzerine gezdirerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 405
Toplam yorum
: 195
Toplam mesaj
: 40
Ort. okunma sayısı
: 2084
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster