- Kategori
- Yemek - Mutfak
Tavuk Kalamar
bu lezzeti seveceksiniz
Şimdiye kadar yaptığım tavuk tariflerinde evce en sevdiğimiz tarif bu oldu.Yanına tarator sos ile bir ziyafete dönüşüyor. Balık, tavuk, midye tadı ne hayal ettiyseniz o oluyor.
Deneyin vaz geçemeyeceksiniz.
MALZEMELER .:
1 kg tavuk kalça kemiksiz
Sosu için:
1 şişe maden sodası
1 yumurta
5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tavuk baharatı
Pul biber,karabiber, tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kızartmak için sıvıyağ
TARATOR SOS için:
1 kase sarımsaklı yoğurt (2-3 diş sarımsak)
2 yemek kaşığı ceviz içi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kadar limon suyu
Galeta unu , tuz
YAPILIŞI.:
Tavuk etlerini parmak gibi yani jülyen şeklinde kesiyoruz.Tavukçunuza da hazırlatabilirsiniz.
Sos malzemelerini çırpıp bulamaç haline getiriyoruz ve tavuk etlerini bu sosun içine karıştırıyoruz. En az 2 saat vaktiniz var ise daha fazla bu şekilde sos içinde buzdolabında dinlendiriyoruz.
Kızartırken kolaylık olması için tavuk etlerini sostan çıkarıp bir tabağa alıyoruz..Kalanı döküyoruz tekrar kullanmayınız.
Tavaya yağı koyup ısınınca balık kızartır gibi tek tek kızartıyoruz. .Hepsini birden dökmeyin..Ateşi çok harlı yapmayın ..Üzeri birden kızarıp içi çiğ kalmasın.Orta hareketli olsun.
Her yanını nar gibi kızartıp fazla yağını çekmesi için havlu kağıda çıkartıyoruz..Servis tabağına alıyoruz.
Gelelim birlikte çok yakışan tarator sosuna..
Tarator için bir kase sarımsaklı yoğurda ceviz içini koyup galeta ununu kek hamuru kıvamında olacak şekilde ekliyoruz. Biraz tuz ve limon suyu atıyoruz.
Tavukları bu sos eşliğinde servis yapıyoruz.
Afiyet olsun..