Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tavuk Kalamar

Tavuk Kalamar
 

bu lezzeti seveceksiniz


Şimdiye kadar yaptığım tavuk tariflerinde evce en sevdiğimiz tarif bu oldu.Yanına tarator sos ile bir ziyafete dönüşüyor. Balık, tavuk, midye tadı ne hayal ettiyseniz o oluyor.

Deneyin vaz geçemeyeceksiniz.

 

MALZEMELER .:

1 kg tavuk kalça kemiksiz

Sosu için:

1 şişe maden sodası

1 yumurta

5 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tavuk baharatı

Pul biber,karabiber, tuz

1 çay kaşığı kabartma tozu

Kızartmak için sıvıyağ

TARATOR SOS için:

1 kase sarımsaklı yoğurt  (2-3 diş sarımsak)

2 yemek kaşığı ceviz içi

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı kadar limon suyu

Galeta unu , tuz

YAPILIŞI.:

Tavuk etlerini parmak gibi yani jülyen şeklinde kesiyoruz.Tavukçunuza da hazırlatabilirsiniz.

Sos malzemelerini çırpıp bulamaç haline getiriyoruz ve tavuk etlerini bu sosun içine karıştırıyoruz. En az 2 saat vaktiniz var ise daha fazla bu şekilde sos içinde buzdolabında dinlendiriyoruz.

Kızartırken kolaylık olması için tavuk etlerini sostan çıkarıp bir tabağa alıyoruz..Kalanı döküyoruz tekrar kullanmayınız.

Tavaya yağı koyup ısınınca balık kızartır gibi tek tek kızartıyoruz. .Hepsini birden dökmeyin..Ateşi çok harlı yapmayın ..Üzeri birden kızarıp içi çiğ kalmasın.Orta hareketli olsun.

Her yanını nar gibi kızartıp fazla yağını çekmesi için havlu kağıda çıkartıyoruz..Servis tabağına alıyoruz.

Gelelim birlikte çok yakışan tarator sosuna..

Tarator için bir kase sarımsaklı yoğurda ceviz içini koyup galeta ununu kek hamuru kıvamında olacak şekilde ekliyoruz. Biraz tuz ve limon suyu atıyoruz.

Tavukları bu sos eşliğinde servis yapıyoruz.

Afiyet olsun..

 

 
Toplam blog
: 28
: 313
Kayıt tarihi
: 06.06.17
 
 

1967 İstanbul doğumluyum. Lise mezunu ev hanımıyım. Yemek yapmayı değişik tarifleri inceleyip dam..