- Kategori
- Türk Mutfağı
Fırında Çanak Patates
fırında çanak patates
Çorbasından böreğine, salatasına, yemeğine, garnitürüne kadar yapılan harika bir sebzedir patates.
Bu tarif de şık sunumu ve fırın lezzeti ile sofralarınızda sevilen bir lezzet olarak yer alacak..
Malzemeler :
4 adet patates
-
250 gr kıyma
-
2 adet soğan
-
1 kaşık domates salçası
-
Sıvı yağ
-
Tuz karabiber maydanoz
Üzerine :
-
1 adet domates
-
4-5 adet sivri biber
Patateslerin kabuklarını soyup ortadan kesiyoruz. İçlerini oyuyoruz. Çıkanları püre ya da börek içi yaparak kullanabilirsiniz.Düz durmaları için altlarını biraz keserek oturtun. Oyduğunuz patatesleri fırça ile yağlayıp 200 derece fırında kızartıyoruz.. Bu arada içini yapıyoruz. Soğanları yemeklik doğrayıp pembeleştiriyoruz. Kıymayı ekleyip.suyunu çekince salçayı tuzu biberi karıştırıyoruz. Altını kapatıp kıyılmış maydanoz ekliyoruz.
Patatesleri fırın kabına yerleştirip kıymalı iç ile dolduruyoruz. Üzerlerine birer dilim domates ile sivri biber koyuyoruz.. 1 kaşık salçayı sulandırıp patateslerin seviyesine kadar ılık su ekliyoruz. Üzerini folyo ile kapatıp 180 derece fırına veriyoruz. 35 dk sonra folyoyu açıp 5 dk daha fırınlıyoruz. Afiyet olsun.