Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '17

 
Kategori
Türk Mutfağı
Okunma Sayısı
105
 

Fırında Çanak Patates

Fırında Çanak Patates
 

fırında çanak patates


Çorbasından böreğine, salatasına, yemeğine, garnitürüne kadar yapılan harika bir sebzedir patates.

Bu tarif de şık sunumu ve fırın lezzeti ile sofralarınızda sevilen bir lezzet olarak yer alacak..

Malzemeler :

4 adet patates

  • 250 gr kıyma

  • 2 adet soğan

  • 1 kaşık domates salçası

  • Sıvı yağ

  • Tuz karabiber maydanoz

Üzerine :

  • 1 adet domates

  • 4-5 adet sivri biber

Patateslerin kabuklarını soyup ortadan kesiyoruz. İçlerini oyuyoruz. Çıkanları  püre ya da börek içi  yaparak kullanabilirsiniz.Düz durmaları için altlarını biraz keserek oturtun. Oyduğunuz patatesleri  fırça ile yağlayıp 200 derece fırında kızartıyoruz.. Bu arada içini yapıyoruz. Soğanları yemeklik doğrayıp pembeleştiriyoruz. Kıymayı ekleyip.suyunu çekince salçayı tuzu biberi karıştırıyoruz. Altını kapatıp kıyılmış maydanoz ekliyoruz.
Patatesleri fırın kabına yerleştirip kıymalı iç ile dolduruyoruz. Üzerlerine birer dilim domates ile sivri biber koyuyoruz.. 1 kaşık salçayı sulandırıp patateslerin seviyesine kadar ılık su ekliyoruz. Üzerini folyo ile kapatıp 180 derece fırına veriyoruz. 35 dk sonra folyoyu açıp 5 dk daha fırınlıyoruz. Afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 28
Toplam yorum
: 12
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 299
Kayıt tarihi
: 06.06.17
 
 

1967 İstanbul doğumluyum. Lise mezunu ev hanımıyım. Yemek yapmayı değişik tarifleri inceleyip dam..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster