Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '18

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Tayland ve Türkiye Kültür Yılı Etkinlikleri

Tayland ve Türkiye Kültür Yılı Etkinlikleri
 

Tayland-Türkiye Kültür Yılı Etkinlikleri ikili ülke “Niyet Bildirgesi” çerçevesinde, 60. Yılında Ankara'dan sonra İzmir'de  2-3 Ekim 2018 de Ahmet Adnan Saygun Sanat  Merkezinde kutlandı.  27 Eylül de başlayan  15 günlük etkinlik programı İstanbul'da  7 Ekim de son bulacak.
 
Etkinliğe Tayland’ın Ankara Büyükelçisi Phantipha Lamsudha Ekarohit, Dışişleri Bakanlığı Büyükelçisi Sibel Algan, İzmir Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, İzmir Büyükşehir Belediyesini temsil eden Muzaffer Tunçağ, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, Konak Kaymakamı ve konsolos erkanları, kamu ve özel sektörden İzmirli sanatseverler katıldı. 
 
Kendi alanında uzman 50 kadar konuk sanatçı,  dansçılar ve müzisyenler tarafından gösterinin hazırlandığını belirten Büyükelçi Ekahorit, Tayland ve Türkiye ilişkilerinin ve kültürel alışverişinin geliştirilmesi amacıyla etkinliklere hazırlandıklarını belirtti. Ankara ve İzmir ziyaretleri  sonrası İstanbul da son etkinliklerin yapılacağını iletti. Bu yıl sonunda   Türkiye'den gidecek  Türk Kültürünü tanıtacak ekibi Tayland-Türkiye farklı kültür alışverişinin geliştirilmesinde  zevkle ağırlayacaklarını söyledi.    
 
İzmir Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz “ülkeler arasındaki kültür alışverişinin yılın 12 ayına yayılması için katkı sağlayacaklarını” belirtti.
 
Etkinlik Tay Müziği eşliğinde Taylan Kültürüyle sergilenen defile ile başladı. Taylandlı Performans Sanatçıları ilginç ve estetik dans figürleriyle sanatlarını icra ettiler. Tayland’ın kültürel savaş sanatı olan “Muay Thai” Tay Boksu sanatseverlerce ilgiyle izlendi. 
 
Toplam blog
: 52
: 120
Kayıt tarihi
: 22.03.15
 
 

     İstanbullu olup, Yalova iline Cumhuriyet Savaşı sonucunda ilk “memur” atanan dedesi Sağlık M..