Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '14

 
Kategori
Basketbol
 

TBL Final Serisi: Dördüncü maç sonrası

         Beko Basketbol Ligi final serisinin dördüncü maçında Galatasaray Liv Hospital, Fenerbahçe Ülker’i 88-82 ile yenerek seriye dengeyi getirdi, şimdi en az 2, en fazla 3 maçlık kısa bir seri oynanacak, saha avantajı Fenerbahçe’de.

 

            Öncelikle özeleştiri yaparak başlayayım, serinin üçüncü maçından sonra Galatasaray LH oyuncularının bir maç daha bu kadar iyi oynamalarını beklemiyordum. Bu durumun tersi oldu, Fenerbahçe Ülker oyuncuları ‘kendi kabuklarına çekilirken’ Galatasaray’da serinin suskun ismi Arroyo ipleri eline aldı, takımın diğer oyuncuları da vasatı aşınca Galatasaray maç boyu üstün olan taraf oldu. Üçüncü çeyreğin ortalarında skor 47-47 olduktan sonra maçın kırılma anı geldi. Galatasaray muhteşem savunma performansı gösterirken, hücumda dış atışlarda rakibine göre daha başarılı bir bölüm geçirdi ve Cenk-Hairston-Erceg’in de normalin çok üstünde katkı vermesiyle toplamda 14 sayılık bir seri yakalayarak maçta üstünlüğü ele aldı. Fenerbahçe’de bir önceki maçın en iyisi Nemanja Bjelica bu maçta çok etkisiz olurken, Emir-Bojan da devreye giremediler, Bo-Kleiza haricinde neredeyse tüm oyuncular vasatın altında kaldılar. Serinin ilk maçında Bo-Emir, Arroyo-Sinan karşısında çok üstündü. Dördüncü maçta ise tam tersi oldu. Gard ikilisinde üstünlüğü yakalayan takım maçları kazanmakta zorlanmıyor.

 

                Serinin kalan bölümünde ne olur, tahmin etmek oldukça güç. Dünkü olaylardan sonra ortam fazlasıyla gerildi ve spor, dostluk, kardeşlik söylemleri unutuldu. Beşinci maçta saha avantajının Fenerbahçe’de olması önemli ama form durumu olarak da Galatasaray birkaç adım önde. Bu açıdan şanslar eşit gibi duruyor. Cuma akşamı oynanacak olan maç muhtemelen lig şampiyonunu belli edecek.

 

 

           

 

           

 

 

Maçların ayrıntıları ve farklı yazılar için : http://altiustusport.blogspot.com.tr   (Maç yazıları kısa sürede eklenecektir)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           

sahinarif88@hotmail.com

 

http://twitter.com/arifsahin1

 

www.abcspor.com

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..