Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '12

 
Kategori
Güncel
 

TBMM'de gerilim...

TBMM'de gerilim...
 

Görsel, loadtr.com dan alınmıştır.


Dün Meclis görüşmelerinde Tarım ve Hayvancılıktan sorumlu Bakan Mehdi EKER’e soru yönelten Hasip KAPLAN’ın Uludere olayı ile ilgili “Hangi komutan vur emrini verdi? Bu konuda bilginiz var mı? Veya hangi hayvan verdi bu emri, o da olabilir”  sözleri ile Sırrı SAKIK’ın, “Katliam yapan hayvandır, hayvan oğlu hayvandır. Katilleri koruyorsunuz” sözleri mecliste gerilim yaşanmasına neden olmuş.(Kaynak Milliyet Gazetesi)

Çoğunluğu belirli bir eğitim düzeyine sahip, yaşını başını almış, halkımızın insan yerine koyup, değer vererek meclise gönderdiği sayın milletvekillerimizin bu konuşma üslubu ne kadar doğru.

Meclis elbette bir tartışma yeridir ancak tartışmanın da bir adabı olur. Koskoca insanlara böyle konuşma yakışıyor mu? Hakaret ederek bir sonuca ulaşılabilir mi? Amaç sorun çözmek mi, yoksa sorun yaratmak mı?

Masum insanların öldürülmesi elbette üzücüdür. Burada bir istihbarat kusuru var mıdır, yok mudur araştırılıp ortaya konulacaktır, konulmalıdır. Lakin bu yaklaşım hiç hoş değildir. Milletin Meclisinde yakışık almıyor.

Yoksa bu vekiller Yargıtay’ın son kararı olan “Bebek Katili”ne “sayın” demenin suç sayılamayacağı kararıyla mı böyle coşuyorlar? Öyle ya, katillerin  baş tacı ilan edilip saygınlık kazandırıldığı bir yerde, devletin askerlerine de hem katil, hem terörist, hem de hayvan yaftasını yapıştırmak çok doğal olmalı.

Her şeye olduğu gibi galiba buna da alıştırılacağız yavaş, yavaş…24 Mayıs 2012

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 178 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..