Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '12

 
Kategori
Güncel
 

TBMM'ye sunulan tezkere...

TBMM'ye sunulan tezkere...
 

Suriye ile savaş kapıda gibi görünüyor…

Bundan iki ay kadar önce ABD’de oynanan kirli oyun, Türkiye’de hayata geçiriliyor.

O oyunda senaryo nasıldı?

Türkiye’ye Suriye tarafından atılan top mermileri düşecek, Türkiye Suriye’ye savaş ilan edecek!

İşte tam da böyle oldu.

Suriye tarafından atılan top mermileri Urfa’nın Akçakale ilçe merkezine düştü! Atılan top mermilerinden isabet alan bir evde yaşayan 4 çocuk, 1 kadın olmak üzere 5 kişi öldü. 9 kişi de yaralandı. Yaralılardan ikisinin hayati tehlikesi mevcut!

Bu olay üzerine hemen harekete geçen hükümet, bir yandan Nato’yu harekete geçirirken, bir yandan da Meclis’e TEZKERE gönderdi.

Suriye krizinde TSK'nın yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi de dâhil Hükümete 1 yıl süreyle yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla TBMM Başkanlığı'na gönderilen tezkerede, şunlar kaydedildi:

"Suriye'de devam etmekte olan krizin bölgesel istikrar ve güvenliğe olduğu kadar, ulusal güvenliğimize menfi etkisi giderek artan şekilde görülmektedir.

Suriye Arap Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerince yürütülen askeri harekâtlar kapsamında, 20 Eylül 2012 tarihinden itibaren ülkemiz topraklarına da saldırgan eylemler yönelmiş ve müteaddit uyarılarımıza ve diplomatik girişimlerimize rağmen bu eylemler devam etmiştir. Ülkemiz topraklarına yönelik söz konusu saldırgan eylemler silahlı saldın eşiğindedir.

Bu durum, ulusal güvenliğimize ciddi tehdit ve riskler oluşturan bir aşamaya ulaşmıştır. Bu itibarla, ülkemize yönelebilecek ilave risk ve tehditlere karşı zamanında ve süratle hareket etmek ve gerekli tedbirleri almak ihtiyacı hâsıl olmuştur. Bu çerçevede, hudut, şümul, miktar ve zamanı Hükümetçe takdir ve tespit edilmek kaydıyla, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi ile bununla ilgili gerekli düzenlemelerin Hükümet tarafından belirlenecek esaslara göre yapılması için bir yıl süreyle izin verilmesini Anayasanın 92. maddesi uyarınca arz ederim."

Tezkerenin sunumu sırasında kısa süreli bir arbede yaşansa da, tezkerenin kapalı görüşmede oylanacağı iktidarın oyları ile belirlendi ve meclisin kapıları halka kapatıldı.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..