Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '19

 
Kategori
Anılar
 

T.C. Tunceli

Tunceli Devlet Hastanesinin acil servisinde çalışan bir laborant iken şimdilerde onu tanımayan yok! Ovacık’tan Tunceli Belediye Başkanlığına giden yolda Fatih Mehmet Maçoğlu “komünist başkan” ya da öğrencilere burs olsun diye Ovacık’ta yetiştirip sattığı organik ürünler nedeniyle “nohutçu başkan” olarak tanındı, Fox TV yıldızını parlattı, hatta hepimiz ona sempatiyle bakar olduk, bugün Türkiye'de üretim ekonomisinin sembolü oldu.

LAKİN, "Tunceli Belediyesi" ismini değiştirmeye kalkışıncaya kadar!

Kamuoyunda "Komünist Başkan" olarak, biraz da gülümseyerek anılan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve belediye tabelalarında "Tunceli" yerine "Dersim" yazılması kararına imza atan Belediye Meclisi üyeleri, bu girişimleriyle kamuoyundaki sempatilerini kaybetti.

Maliye Okulu mezunu ağabeyimiz merhum Kamer Genç’e hücum edenler şöyle derdi:

-”Siz Atatürk’ü savunarak soykırıma uğrayan Dersimli kürtlere ihanet ediyorsunuz.”

Kamer ağabey anında şu karşılığı verirdi:

-”O kullandığınız cümlede bir kaç tane büyük yalan var.”

“Birincisi Dersim bir ilin değil bölgenin adıdır ve benim ilim Cumhuriyet'le beraber Tunceli olmuştur.”

“İkinci husus Dersim’de olanlar soykırım değil yeni kurulan bir devletin başkaldıranlara karşı önlem almasıdır. Bir başka yanlışınız ise Tunceli asla Kürt değildir. Biz Hazar kökenliyiz..."

"Dilimiz de kürtçeden farklı yani ne kırmançi ne de zazaca konuşuyoruz.”

"Seyid Rıza" olayına da
Kamer ağabey şu yanıtı verirdi hep:

“İngilizlerin oyununa gelmiştir. Tuncelililerin o dönem önderi, Atatürk’ün yoldaşı olan Diyap Ağa'dır.
O yıllarda Şeyh Said ve Seyid Rıza’yı kullananlar şimdi PKK’yı kullanıyor.”

Kamer GENÇ (1940-22.01.2016) Maliye Okulu mezunlarının en renkli simalarındandı. Farklı ortamlarda ve partilerde siyaset yapmış olmakla birlikte, ismi Tunceli ile özdeşlemiş bir politikacıydı. 
Tunceli Milletvekiliydi.
Kamer ağabeyimiz 1960'da Ankara'da Maliye Okulu'muza yatılı olarak girmişti. Ancak okulun tamirata alınması nedeniyle öğrenimine bir süre Tunceli Lisesi'nde devam etmek zorunda kalmıştı. Ardından Maliye Okulu'na geri döndü. 1966'da Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi. Aynı zamanda Maliye Bakanlığında staj da yaptı ve Bingöl'e vergi kontrol memuru olarak atandı.

Aynı okuldan mezun olmakla gurur duyduğumuz Kamer ağabeyimizi rahmet ve şükranla anıyorum, Tunceli Belediyesi üzerinden oynanmak istenen oyunu da görebiliyorum.

 

 

 
Toplam blog
: 276
: 1102
Kayıt tarihi
: 19.11.12
 
 

Evli, 2 evlat babası, 1965'te doğdu, inançlı, müziksever, insansever, yurtsever, iyi yüzer, ünive..