Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '07

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Tecrübe

Bugünlerde tecrübe insanın hayallerini yıkmakta daha çok kullanılıyor.

Geçenlerde amatör şiir yazan bir arkadaşımın derlediği şiirlerini kitaplaştırmak, başkalarıyla paylaşmak için bir yayıncı kuruluşa gitmeden önce bir eleştirmene göstermek istedik. Ehil biri olarak gördüğümüz eleştirmen; "Bu şiirler bir işe yaramaz, bu kitapta bir tane bile satmaz." dedi. Arkadaşımın hayalleri yıkıldı, benim de düşüncelerim değişti.

Artık eleştirmenlik en iyiyi ve en kötüyü belirlemekte kullanılıyor. İnsanların ne hayalleri, nede beklentileri önemli değil. Kitap halka değil, Salı pazarına sunuluyor…

Eleştirmenin özü; yanlışları belirleyip, güzel olanların altını çizmektir. Her yapılan kötü olabilir, önemli olan o kötülerden bir iyi çıkartmada yardımcı olabilmektir. Eleştirmen sonucu belirlememeli, sonucu değiştirmeye yardımcı olmalı. Bu sayede mesleğini tam yapmış olur.

Hayallerimiz bizi yarınlara taşıyan hayat enerjimizdir. Hiç kimsenin elimizden almasına izin vermeyelim. Hayalleri olamayan insanın saksıdaki çiçekten bir farkı olmaz.

Bugün vazgeçerseniz hayallerinizden, yarın yaşamak da boş gelir. Unutmayın ki en güzel hayalleriniz gerçekleştirebildiklerinizdir...

 
Toplam blog
: 7
: 326
Kayıt tarihi
: 07.12.06
 
 

Ben anestezi teknisyeniyim. Hatay / İskenderun doğumluyum. Burada çok sevdigim yazarlığa başlamak iç..