Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

Tekel İşçilerinin 4/C Eylemi

Tekel İşçilerinin 4/C Eylemi
 

Tekel işçileri haklı mı ?


Bugün Ankara da TEKEL işçilerinin eylemi vardı. TEKEL işçileri ne kadar haklı ? 

Bir TEKEL işçisinin maaşı ne kadar ? Takriben 2500 TL civarında sanırım. 

Peki TEKEL işçisi ne yapar ? Bu kadar büyütülecek bir görevi var mı ? 

Öncelikle bilgim olan konuyu yazayım, akabinde de konuyla ilgili olarak bilgisi olan varsa, katkıda bulunurlarsa memnun olurum. 

TEKEL depoları, üretim fazlası olan tütünlerin muhafaza edildiği yerlerdir. Bu tütünler, hiçbir şekilde kullanılmayacak ve ihraç edilemeyecek tütünler olarak o depolarda çürürler ve sonunda da imha edilirler yani yakılırlar. Peki, hiç kullanılmayacak olan tütünlerin saklandığı depolarda neden personel çalışır ? Açıkçası bu mantığı çözemediğimi ortaya koymak isterim. Burada bir saçmalık var gibi geliyor uzaktan bakıldığında. 

Haklılık konusuna gelince, hiç kullanılmayacak tütünlerin muhafaza edildiği depoları bekleyen işçilere 2500TL üzerinde maaş veriliyor ve siz burada hiçbir iş yapmıyorsunuz diye işten çıkartıldıklarında veya kadro değişikliğine gidildiğinde bakıyoruz isyan bayrağı açılıyor. Öncelikle bu zamana kadar bu depolara personel alımı yapanlara sormak gerekir "Neden aldın kardeşim bu personeli" diye. Akabinde de hiç çalışmadığın halde tavla oynayarak 2500 TL maaşı alırken neden isyan etmedin " ben burada boşa oturuyorum " diye... 

Şimdi olayın başka bir boyutuna geçmek gerek aslına bakarsanız. " Devlet Memurluğu" kavramına bir göz atacak olursak. Ülkemizde, bu kavram tam olarak " Yatma Yeri " anlamında kullanılıyor. Bir devlet dairesine gidiyorsunuz, millet oyun oynuyor, çeşitli sitelerde muhabbet ediyor ama hangisine dokunsanız " Personelimiz Yetersiz " yanıtını alıyorsunuz. Nasıl iştir anlamadım gitti ... Okeye dördüncü mü eksik ? 

Çok basit başımdan geçen bir olayı aktarayım. Bir kamu kurumuna program kurmaya gittik. Aslına bakarsanız onların işini yapıyoruz, hiç üzerimize vazife değilken. Birkaç bilgisayara programı kurduktan sonra bir bayanın bilgisayarına programı kurmak için müsade istedik. " Elim de çok iyiyiydi yaaa ! " yanıtını aldığımızda olayın ne kadar trajikomik olduğunu çok daha iyi anladık. Sanırım bu yanıt, TEKEL işçileri dahil olmak üzere devletin birçok kurumunda çalışanların özelleştirme denildiğinde neden bu kadar çok tepki gösterdiklerini çok iyi anlatabilmekte. Özelleştirme stratejik kurumlar haricinde devletin sırtında kambur olan kurumlar için gereklidir. 

Not : Gerçekten özveriyle çalışan, işini doğru ve dürüst yapan memurlarımızı yukarıda belirttiğim olaylardan tenzih ederim. 

 
Toplam blog
: 28
: 444
Kayıt tarihi
: 23.04.10
 
 

Merhabalar, Balıkesir de ikamet ediyorum. 30 yaşındayım. Muhasebe işi ile ilgileniyorum. Genel olara..