- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Tekir balığı ızgarası nasıl yapılır
1 kilogram tekir balığını pullarından ve kanından su altında iyice temizleyiniz.Temizlenmiş olan balıklarınızı geniş bir kap içerisinde 2 kahve fincanı ayçiçek yağında 15 dakika bekletiniz. Diğer taraftan iyice kızdırılmış ve yağlanmış olan ızgara üzerine balıkları teker teker diziniz. Ve ardından daha önce hazırlanmış olan mangalda veya fırında balıkları pişiriniz. Her iki tarafıda pişen balıkları servis tabagına alınız.
Ayrı bir kapta ise, zeytin yağının içerisine 1 adet limonu sıkınız ve kahve kaşığı ile iyice karıştırınız. Sonra bu sosu pişen balıkların üzerine gezdiriniz.
Maydanoz ile süsledikten sonra ince halkalar halindeki soğanıda ilave ederek servis yapınız. Afiyet olsun