Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '06

 
Kategori
Teknoloji
 

Teknolojik Olarak En İyi Sizin İçin de En İyi mi?

Teknolojik Olarak En İyi Sizin İçin de En İyi mi?
 

Toplumsal olarak şöyle bir kanımız vardır:" Oldu mu iyisinden olsun, ileri de lazım olur" veya "En iyisi, en pahalısı hangisi, ondan olsun". Doğrusunu söylemek gerekirse millet olarak pek fazla doğru alış veriş yapan, ne istediğini bilen bir toplum değiliz, ancak son dönemde iyiye doğru bir gidiş var vebu da beni umutlandırıyor.

Yaşanan hızlı teknolojik gelişmeler "ileri" denen zaman tanımını iyice kısaltmış durumda. Artık bir TV alıp, onu 10-15 sene kullanmak pek olası gözükmüyor. Bu, ürünün malzemesi bunca yıla elverse bile teknolojisinin müsade etmeyeceği anlamına geliyor. Sizler onca sevinçle teknolojilk bir ürün alıp, daha evinize gelirken bir sonraki teknoloji çalışmaları çoktan başlamış oluyor. Durum böyle olunca, bu tür teknlojik ürünlerde geleceğe çok fazla yatırım yapmak olası olmuyor.

"Peki tamam da, biz bu mantıkla gidersek birşey alamayacak mıyız?" diyebilirsiniz. Tabii ki alacağız, çünkü ne bizim ihtiyaçlarımız bitecek, ne de bu teknlojik gelişmeler. Burada anahtarcümle "Ne istediğimizi bilmek" olacaktır. MMS, WAP, GPRS gibi kavramların anlamını bilmeyen veya bu tür hizmetlere ihtiyaç duymayanbir kişinin, bu teknolojilere sahip bir cep telefonu alması ne kadar anlamlı olabilir? Bütünüyle boşa giden paradan başka birşey değildir.

Dikkat edin, teknolojinin hemen her alanında her iki yıldaönemli değişimler olur. Bilgisayar cephesinde yeni işlemciler çıkar, tüketici elektroniğinde ekran boyutları giderek büyür, standartlar değişir. Yeni bir teknolojik ürün alacağınızda eğer çok geçerli nedenleriniz yoksa, en son çıkan yeni teknolojiye sahipürünlerden, en pahalı olanlarında belirli bir süreuzak durun. Çünkü yeni teknolojilerin oturması belirli bir zaman alır, bu zaman içerisindeteknoloji olgunlaşır. En pahalı olanlar da teknolojil olarak en iyidir, ancaksize verdiği performansla sizin ona verdiğiniz para orantılı değildir. Bunu kolayca görmek mümkündür, şu an piyasadaki en hızlı bilgisayar işlemcisinin (CPU) kendisinden önce gelen bir alt işlemciye fiyat oranı, performasıyla orantılı değildir.Yok illa ben onu istiyorum diyorsanız, en güzeli eğer sabrınız varsa biraz daha beklemenizdir:)

Aslında ne istediğimizi bilmek konusunda elimizde çok güzel araçlar var.Bunun başındatabii ki internet, teknolojiyi takip eden dergiler geliyor. Herhangi ürün almadan önce ürünü önceden araştırmak, onunla ilgili diğer insanların yorumlarınıokumak çok faydalı oluyor.Çoğu zaman ürünü yapan firma ile kullanıcıların anlattıkları aynı olmuyor. Vaat etmek ile yapmak aynı şeyler değildir doğal olarak. Yalnız burada birşeysöylemeden geçemeyeceğim farketmişsinizdir, bizim milletin ürünle ilgili yaptığı yorumların çoğundan sağlıklı birşey elde edemezsiniz,genelde "süper, harika, herkese tavsiye ederim"gibi katma değeri olmayanyorumlar okursunuz.Ayrıca ne gariptir,biz birşeyi satın aldığımızda, ona toz kondurmayız, hakkındakötü şey söyletmeyiz ya da tam tersi eleştirini dozunu kaçırıp yerden yere vururuz??? Böyle olunca da o yorumlardan pek birşey çıkmaz. Bü tür durumlarda yabancı sitelere başvurabilirsiniz, valla dilim pek varmıyor ancak onlar bu işi bizden daha objektif yapıyorlar.

Burada sorulması gereken önemli soru, "Ben alacağım üründe hangi özelliklerin olmasını istiyorum ve de ben bu özelliğe hangi sıklıkta ihtiyaç duyacağım" olmalıdır. Bunları alt alta koyun, size bunları sağlayacak ürünleri de diğer tarafa yazın. Sonra bakın, hangi özellik için cebinizdenne çıkıyor, buna gerçekten değecek mi? İnanın bu soruların cevapları sizi, size en uygun ürüne götürecektir.

Sizin için en doğrusunu, en uygun fiyata almanız dileğiyle....

Hoşçakalın...

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..