Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '12

 
Kategori
Teknoloji
 

Telefonunuzu mu kaybettiniz? Ya şimdi ne olacak?

Telefonunuzu mu kaybettiniz? Ya şimdi ne olacak?
 

Telefonunuzu Kaybettiyseniz Çok Dikkatli Olmalısınız!


Telefonunuzu kaybettiniz, Bu çok can sıkıcı öyle değil mi.. Ancak Güvenlik şirketi Symantec'in yaptığı araştırma daha can sıkıcı bir durumu gözler önüne seriyor.Kaybolan telefonunuzu bulan kişilerin %93'ü telefonunuzun içindeki bilgileri detaylı bir şekilde inceliyor.Maalesef bu orana telefonunuzu size geri iade edenler de dahil...

Üzülerek söylemeyim ki, telefonunuzu kaybettiyseniz en özel fotoğraflarınızdan kişisel banka hesaplarınıza kadar her şeyin karıştırılacak olduğu gerçeğini kabul etmelisiniz. .

Cep telefonunuzu ele geçirenlerin yüzde 96'sı (oldukça büyük bir oranı) sosyal medya profillerinize ve kişisel hesaplarınıza giriş yapmaya çalışıyor. Resimlerinizi inceliyor. Mesajlarınızı okuyor. Yüzde 43'ü ise daha da ileri giderek banka bilgilerinize erişmeye çalışıyor.

Güvenlik şirketi Symantec'in yaptığı araştırmada bataryası dolu 50 adet telefon yem olarak insan trafiğinin yoğunlaştığı toplu taşıma durakları, alışveriş merkezleri ve restoranlara bırakıldı. Telefonların içine Private Pix adında bir fotoğraf uygulaması, çeşitli hesaplarla birlikte internet bankacılığı hizmeti ve Corporate Email adındaki e-posta uygulaması yüklendi.

Uygulamalar gerçek veriler içermiyordu fakat telefon kullanıldığında güvenlik şirketine haber gidecek şekilde bir sistem içeriyordu. Ayrıca telefon içerisine yüklenen program sayesinde telefonu bulan kişilerin nereye gittiği görüntüleyebildiler.

İnsanların % 50'si araştırmalar için bırakılan telefonları sahibine ulaştırmaya çalışırken % 96'sı telefonları alarak içini karıştırdı. % 83'lük kesim ise iş bilgilerini öğrenmeyi tercih etti. Bu araştırma gösteriyor ki telefonunuz kaybolduğu zaman kişisel fotoğraflarınız, sosyal medya profilleriniz ve e-postalarınıza giriş yapılıyor. Ve en tehlikelisi de çoğu insanın banka hesap bilgilerinize ulaşmaya çalışması.En dürüst bulucular bile sahibini belirlemek amacıyla adres defteri ve e-posta uygulamaları aracılığıyla iletişim bilgilerine erişmeye çalışıyor olabilir.

Araştırmada Cihazların yüzde 60'ı telefonları bulan insanların sahibinin kullanıcı adı altında sosyal ağ hizmetleri için oturum açma girişiminde olduğunu gösterdi. Bu arada, yüzde 43'ü bankacılık uygulamaları için aynı şeyi denedi. Parola istekleri ile karşı karşıya kaldığında, bireylerin şifrelerini bulmaya çalıştılar.

 
Toplam blog
: 42
: 1562
Kayıt tarihi
: 13.01.12
 
 

Merhaba,  Hakkımda bilgi vereceğim bölümler  en zorlandığım bölümlerden birisidir her zaman. Oldu..