Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '08

 
Kategori
Güncel
 

Televizyon programları-Sağlığımızı bozan ses kirliliği

Televizyon programları-Sağlığımızı bozan ses kirliliği
 

Şiddet içeren,bir anda sesini yükselten tv istemiyoruz.


Televizyonlardaki < reklamlı="" ses="" kirliliğini=""> protesto ediyorum. Stresin önemli bir kaynağı ses kirliliğidir.

Plansız yapılanma mı, ekonomik yetersizlik mi, gürültünün yaratacağı sonuçlar konusunda eksik bilgi sahibi yönetim mi. Reklamın kötüsü olmaz düşüncesiyle insanlığa zulmeden bir zihniyet mi? Bir yarış mı ?

Ani oluşan gürültü insanın kalp atışlarında (nabzında), kan basıncında (tansiyonunda), solunum hızında, metabolizmasında, görme olayında bozulmalar yaratır. Bunların sonucunda uykusuzluk, ülser, kalp krizi, migren gibi olumsuz durumlar ortaya çıkar. Kulakta yaptığı tahribat bir hayatı altüst eder bir anda.

Vatandaşın evinde özel sınırları içinde, kendi ayarladığı bir ses tonunu kendi çıkarları için birilerinin kulaklarını sağır edercesine yükseltme hakkı olduğunu sanmıyorum.

Bunu yaptıkları için asla o reklam dikkati çekiyor zannedilmesin kanal değiştiriliyor ya da kapatılıyor.

Türk milleti bunu yapanları cezalandırıyor farkında olan var mı bilmiyorum sanmıyorum da.

Bebekler korkuyor, uyuyanlar uyanıyor, sesin ani çıkışından arkadaşım kalp krizi geçirdi neredeyse komşu kavgaları çıkacak annem televizyonu açmamı istemiyor bu yüzden…

Komşum yalnız olduğu bir gece televizyon izlerken dalıyor .

Gece kapının zili acı acı çalıyor alt komşu televizyon sesini kısması veya kapatması için uyarıyor. Kadıncağız durumu açıklarken özür dileniyor çünkü aynı dertten muzdariptir alt komşu da.

Halkın bilinç düzeyinden daima bir adım önde gitmesi gereken görsel medya, artık Türk halkının çok gerisinde kalmış görünüyor. İçeriği ve sunumu ile...

Torunum reklamlarda birden yükselen aşırı sesten öcü gibi korkuyor.

İki yıldır reklam izlemekten kaçmaya çalışıyoruz.

Evimize uzun yıllar önce bir misafir aldık. Acılarımıza derman oldu bilgi dağarcığımıza ışık kattı farkında olmadıklarımızı fark ettirdi, Uzakları yakınlaştırdı ruhumuzu donattı nice zamanlar içimizi kararttı.

Hayatımızı kararttığı için çoğu zaman tuşuna dokunup kapattığımız televizyonlar. Kulaklarımı ve sinirlerimi artık televizyon açarak yıpratmak istemiyorum…

 
Toplam blog
: 28
: 497
Kayıt tarihi
: 12.05.08
 
 

DOĞA, SANAT, HAYATA DAİR HERŞEY. İzmir de doğdu… Resim sanatçısıdır. Resim sanatçısı Fatma Eye ve 1..