Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '06

 
Kategori
Mizah
 

Televizyonlardaki vudu reklamı

Televizyonlardaki vudu reklamı
 

Nedir efendim vudu ( orijinaj yazılımı voodoo) ? Afrika kökenli bir din. Ve bu din çerçevesinde gelişritilen kara büyü. En bilinen şekli bir kişiye ait bir bebek yapıp bu bebeğe yapılan her şeyin o kişinin de başına gelmesi şeklinde tarif edilebilir sanırım. Bebeğe iğne batırırsınız adam ( ya da kadın) yerinden zıplar, kolunu bükersiniz kadın ( ya da adam) kol acısından bayılır ya da bıçağı saplarsınız kadın ( kadındır kadın) ölür.
Peki televizyonlardaki hangi reklam vudu üzerine kurulmuş ? Hadi bakalım kaç kişi bilecek ? E bilemezseniz de önemli değil, öyle uzatacak değilim lafı, bir sonraki paragraf bunun üzerine işte...

Şimdi bir hanım kızımız var, bir adamla birlikte oturup yemek yiyor, sorna da soğanlı bir şey yemiş olacaklar ki daha masadayken ağzına bir şeker atmak istiyor. ( sakız da olabilir, defalarca seyrettim ama bir türlü emin olamadım) Sakız kutusunun kapağını acınca da olan oluyor. Bir köprü aynen kapaktaki gibi açılıyor, başka bir yerde bir hatun kişiye bir yüzük kutusu uzatan adamın elindeki kutu apansız açılarak çifti inanılmaz bir hayrete gark ediyor, bir kamyonun damperi kendiliğinden açılarak içindeki kumu arkasındaki arabanın üzerine boşaltıveriyor, şoför canını zor kurtarıyor, hele bir de su balesi yapanların bacaklarının sudan çıkışı olayı var ki akıllara zarar... Ve ne oluyor sonuç olarak : siz bir şeker ( ya da sakız ) reklamı seyrediyorsunuz.

Külliyen yalan, o reklam sakız kutularında aslında vudu büyüsü yapıyor ve bunun reklamını el altından işte böyle yapıyor. Asıl mesaj "al bunu kaynananın ( elti ya da görümce de olabilir) canına oku" gibi birşey.

Allah rızası için, kutunun açılması ile olan olayların ne alakası var. Dünya dışı varlıklar tarafında sakız marifetiyle dünyayı yok etmek üzere planlanmış bir komplo mudur nedir bu ? Hatun kutuyu açtı memlekette olmayan felaket kalmadı. Şeker bunun neresinde ? Verilmek istenen mesaj nedir ? "Sakız felakete neden olur" gibi bir antireklam kampanyası mı ?

Küçükken annemiz babamız "sakız çiğnersen sakalların çıkmaz" derdi, baktılar işe yaramıyor, anne ababalar birleşip böyle bir şey mi planladılar ? Sakız ( ya da şeker) firmaları bu konuda neden sessiz kalıyor ? Yakında bir kanun çıkıp da sakızların üzerinde "sakız çiğnemek köprüde felakete neden olur" "sakız çiğnemek öldürür" "paketlemeden önce pis yerlere sürdük" "boyalı şeker yemek sperm sayısını azaltarak kısırlığa neden olur" gibi yazılar mı yazılmasını mecbur kılacak yoksa, onun habercisi mi bu ?

Sakız dediğin naneli olur yolculukta atarsın ağzına çiğnersin ağzına burnuna ferahlık verir, mide bulantını alır. Çilekli olur sabah kalkarsın ağzının içi çamur gibi, işe gidip simidini (poğaça da olabilir) söyleyinceye kadar ağzından o kötü tadı alır. Ne bu böyle felaket senaryoları, anlamadım gitti.

Hayır severim de böyle meretleri, bu gün de markette gördüm ama koşa koşa uzaklaştım oradan. Bir de bir standa 100 tane falan dizmişler altalta üstüste, maazallah biri devirecek, memlekette taş üzerinde taş kalmayacak.

Eskiden bir tipitip vardı, naylonunu açar ağzımıza atar bir güzel çiğner bir de içinden çıkan 3-4 karelik hikayeyi okur gülerdik. Hatta bazen toplanıp fıkra gibi tipitip maceraları anlatırdık birbirimize. Bir de delikli şeker vardı, kapak mapak yok, yırtar kağıdı atardık ağzımıza.

Şimdi bunlar da değişti artık. Bir şey alıyorsun kutunun neresinden açılacağını bulana kadar canının istemesi geçiyor zaten. Hadi açtın diyelim ağzına bir atıyorsun dışında başka tad, içinde başka tad. Korkudan 4 defa ağzında çevirip atıyor millet.

Oof of.. Uzun iş bu sakız işi, şeker işi.
Ama siz yine de bu vudu büyülü olana dikkat edin. Ya alınca alttan falan açın, ya da verin bu reklam yazarları açıp size öyle versinler.
Ben bekliyorum, kiloyla bisküvi satanlar gibi kiloyla sakız satanları çıksın, evden açılınca kimseye zarar vermediğini bildiğim kaplardan birini alıp doldurtacağım içini.

 
Toplam blog
: 21
: 797
Kayıt tarihi
: 01.11.06
 
 

İstanbul Arnavutköylü. 1998'den beri Ankara'da yaşıyor. Memur...