Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '13

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Tepkiler hacimle desteklenmeli!

Tepkiler hacimle desteklenmeli!
 

BIST100


Hafta başından beri yaşanan satış baskısının etkisiyle yaklaşık 4000 puanlık bir geri çekilme yaşayan endeks, dün beklentilerime paralel tepki alımları ile karşılaştı.

Gün içerisinde dünkü yazımda belirttiğim 86,700’ü destek alan endeks 87,000 üzerinde kalma çabası gösterdi ve en yüksek 87,663 seviyesini test ederek günü başladığı seviye olan 87,170 puandan tamamladı. 86,700 desteğinin çalışması ve kapanışın 87,000 üzerinde yapılmış olması pozitif olarak değerlendirilebilse bile endeksin kapanış itibariyle gün içi gördüğü en düşük değere yakın olması ve önceki gün dışına çıkılan Bollinger Band’ının içine dönememesi olumsuzdur.

Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde bu toparlanma çabalarına bir miktar verdikleri görülmektedir. Keza dünkü yorumumda belirttiğim 2012 Temmuz ayından beri en düşük seviyesini test eden CCI ve benzer bir eğilim içerisine giren William’s R’ın da aşırı satım bölgesinde yönünü yukarı çevirdikleri görülmektedir.

Dünkü tepki hareketiyle birlikte trendin devamı bakımından takip ettiğimiz Momentum düşüşünü sonlandırarak yataya dönmesi önemlidir ancak hala uzun vadeli desteklerinin altında olması olumsuz olarak değerlendirilebilir. Bunların yanında dünkü tepki hareketinde para girişi görülmesine rağmen işlem hacminin son bir hafta ortalamasının altında kalması olumsuz olarak değerlendirilebilir.

Dün 86,700 desteğini test eden ve 87,000 üzerinde kapatan endekste bugün de düne benzer 86,700 den destek bulma ve yukarı tepki çabaları görülebilir. Yükseliş çabasına devam etmesi halinde 87,700 – 88,000 dirençleri önemlidir. Ancak bu hareketin işlem hacmi ile desteklenmesi endeksin güç kazanması açısından çok önemlidir. Dünkü gibi zayıf hacimli tepkiler direnç seviyelerinde kar satışları yaşanmasına zemin hazırlamaktadır.

Bu açıdan alış yönünde çok kısa vadeli açılan pozisyonlar için, olası geri çekilmelerde 86,000 seviyesinde geçen orta vadeli alçalan trend desteği stoploss olarak kullanılmalıdır.

AKGRT: Aksigorta, İstanbul Beyoğlu’nda sahip olduğu Genel Müdürlük binasını 72 milyon USD bedelle İlk hanedan Otelcilik ve Turizm Anonim Şirketi’ne sattı. (POZİTİF)

ASELS: Şirket, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’ndan 99,5 milyon ABD doları tutarında ek sipariş aldı. (POZTİF)

ASUZU: İstanbul Kartal'da bulunan taşınmazların satış süreci ile ilgili olarak Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. ile ihale sürecinin yönetimi ve danışmanlık sözleşmesi imzalandı. (POZİTİF)

EKGYO: Şirketin 1,3 milyar TL nominal tutarındaki ikincil halka arzı, 2,65 – 3,10 TL fiyat aralığından 5 – 7 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılacak. (NEGATİF)

HLGYO: Halkbank, Borsa’da 1,25 TL fiyatla toplam 100.000 adet Halk GYO hissesi satın aldı.(POZİTİF)

NIBAS –UCAK – İEYHO – İSYHO - CEMAS: Borsa Yönetim Kurulu, Şirketin şirketin işletme sermayesi ihtiyacı olmasına karşılık halka arz kaynağının grup şirketlerini fonlamasında kullanılmasını, zarar etmesini ve grup şirketlerinden olan alacaklarının aktiflerinin %42,5’ini oluşturmasını gerekçe göstererek, ilişkili taraflardan olan 20,5 milyon TL tutarındaki alacaklarının 3 ay içinde nakden tahsil edilmemesi durumunda Şirket paylarının II. Ulusal Pazar’dan Gözaltı Pazarı’na alınacağını belirtti. (NEGATİF)

Bol Şans

Esra YILMAZ

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..