Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '08

 
Kategori
İnançlar
 

Teri teri bozu

Teri teri bozu
 

Teri teri bouzu


Yağmur yağmaz şikayetlenir, sonuçlarının yaşantımızı kötü etkileyeceğini düşünürüz ..Yağmur duasına bile çıkılır değil mi?

Kuraklık kuşkusuz korkunç bir sey. Susuz yaşam düşünülmez. Yemek yemeden bellıi bir süre yaşamak olanaklı ama susuz yaşam olanaksız..

Şimdi ülkemizde su konusunda sorunlar ne boyutta fazla bilgim yok ama yurttan ayrılmadan önceki su kesilmelerini unutamıyorum.

Buraya gelince her gün akan sulara çok şaşırmıştım. Tamirat vs nedeniyle su kesilecekse bile günler oncesinden haber verilir mahalle kurulu tarafından.

Ve Japonya nın her bölgesinde değişik zamanlarda başlayan ve genellikle bir ay süren yağmur dönemi var. Çeltik ekimi için gereki suyu sağlar. Ama bazan yeterinden fazladır yağmur. Öyle ki toprak kaymalarına bile neden olur.

Okul çocuklarının okul gezilerinin pikniklerinin olduğu bir dönemdir. Piknnik için hazırlanan çocuklar hava durumunu kuşku ile izlerler. Yagmur olasılığı var ise eklediğim resimdeki kuklamsı nesneyi yaparlar ve pencereye asarlar. Bir de şarkısı vardır:

Terıi teri bouzu teri bouzu
Ashıta tenkıni shıte okure

......diye devam eder.

Basit bir dille açıklayacak olursam yarın havayı iyileştir diye başlayan bir şarkı..Eşimin hatırladığıne göre " Eğer hava düzelmezse boynunu koparırım." diye devam ediyormuş. Biraz zalimce değil mi ?

Ama hangimiz pikniğe gittiğimizde ıslanmayı isteriz ki :)) Sanırım çocukları biraz hoş görmek gerekir.

Kuklanın yüzünü oluşturan şekiller burada ana okuluna giden çocukların ögrenmeye başladıkları en basit karakterler.

Mevsimleri zamanında yaşamak ve doğal afetlerden en az etkilenmek dileğiyle...

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..