Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

Terim'in idmanlarda denediği kadro ve olası sonuçları

Terim'in idmanlarda denediği kadro ve olası sonuçları
 

şanlı


Kumar!

Volkan -Gönül, Önder, Servet, Balta- Emre -Hamit, Arda, Tuncay- Sercan, Semih.

Avrupa Şampiyonası'nda İsviçre maçının on birine benzer bir on bir. Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye, ilk maçında Portekiz'e yenilmiş ve İsviçre maçına galibiyete ihtiyacı olan takım durumunda çıkmıştı; yani o maçta da, bu maçta olduğu gibi kazanmak zorundaydı. Kadroda; Gökdeniz, Arda, Tuncay, Tümer, Nihat bir aradaydı. İlk yarı etkili bir kaç hücum olduysa da, verdiğimiz net gol pozisyonları vardı: ilk yarı İsviçre'nin 1-0'lık üstünlüğü ile son bulmuştu. İkinci yarı imdada yağmur yetişmiş, ağırlaşan sahaya uygun olmayan Tümer ve Gökdeniz oyundan çıkmış, yerlerine Topal ve Semih dahil olmuş; takım bu değişikliklerden sonra belli ölçüde şansın da yardımıyla maçı çevirmeyi başarmıştı.

Bosna Hersek bizden iyi takım; yetenekli oyuncu sayısı bizden daha az, ama daha iyi bir ekip. Hızlı çıkabilen, önde becerili oyuncuları olan bir takım. Emre’nin Aurelio olacağı bir takım karşısında, şanssız olmazlarsa kazanırlar. Türkiye öne geçmeyi başarırsa, ki bu kadro mutlak pozisyon bulacaktır, bu koşulda, yerinde en az bir değişiklikle de, avantajı eline geçirebilir; ama bu bir kumar ve Türkiye'nin böyle bir kumar oynamaya ihtiyacı yok.

Tuncay ve Sercan yerine Sarp ve Ceyhun takımı dengeli kılar; hem savunmada hem de hücumda. Ceyhun, bir ön libero değil; bu bölgede oynayabilir ama verimli olduğu bölge iç. Yani bu oyuncu savunma oyuncusu değil, orta saha oyuncusu; Terim, Hamit’i çizgide kullanacaksa Ceyhun bu orta sahada yer almalı. Soğuk oyuncu olması da avantaj, ayağı titremeyecektir. Norveç maçında Kaş tercihiyle destan yazmış olan Terim, bu maçta da Ceyhun ile aynı destanı yazabilir. Tabi bu tek santraforlu oyun esas alınarak yapılan bir yorum; çift santrafor oynanırsa, yani Semih - Sercan ikilisi oynarsa Ceyhun yanlış tercih olur, bu oyuncu iyi ön libero değil, bu durumda Sarp oynamalı. Ceyhun ve Sarp’ın varlığı duran top savunmasında da önem arz ediyor. Rakip, serbest vuruş kullanırken savunmada Sercan ve Tuncay mı 7 uzunu savunanlardan olmalı, Ceyhun ve Sarp mı? Yani mesele sadece, takımın saha içi oyunu değil, duran top savunmasında savunma bilen uzunlara ihtiyaç duyulacak olması.

Önder de yanlış tercih olur, Bilica’nın yedeği ile final oynanmaz. Balta daha iyi tercih olur; Balta’nın Guiza’yı kaçırdığı pozisyon akla gelebilir, bu, takımın çok önde oynadığı ve arkada geniş alanlar bıraktığı bir anda yaşanan pozisyondu, bu pozisyonda Önder de yakalansa, benzer hatayı yapma olasılığı vardı. Sol bek olarak, Balta’nın boşluğunu doldurmaya yönelik Köybaşı da güvenilir oyuncu; o da soğuk. Bu da bir artı.

Arda, Hamit, Emre gibi oyuncuların hücum performansını artıracak, savunma bilen, uzun orta saha oyuncuları sahada olursa takımımızın şansı olur; bu da tek santrafor ile mümkün; olası kadro ile sadece kumar oynanmış olur.

futbolteknik@hotmail.com

 
Kayıt tarihi
: 05.03.09
 
 

Felsefe okudum. İnsan denilen sürüye hakikatini hissettirmeye seviyorum. Araba ile kıyafet ile kendi..