Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '08

 
Kategori
Güncel
 

Terör olaylarında kullanılan çocuklarımız

Terör olaylarında kullanılan çocuklarımız
 

Ekolay net haberinden alınmış taş atan Çocuklarımızın görüntüsü yer; Diyarbakır


Doğu illerimizde son günlerde yaşanılan bu vahim olaylarda yine 9 – 10 yaşlarındaki çocukların arkasına saklanan gerçek emelleri bilinen o yüreksizlere dur demek gerekiyor. Bu devletin korumakla da yükümlü olduğu çocuklarımızı devlet koruması altına alması önceliktir diye düşünüyorum. Bakmakla yükümlü olan bir aile çocuğu dışarıda güvenlik güçleriyle karşı karşıya getiriliyor ve buna engel olamıyorsa, çocuk üzerindeki velayet alınmalı ve bir uzman gözetiminde olur raporu bakabilir raporu alana kadar devlet himayesine alınmalıdır. Böyle bir uygulama hem sokakta teror örgütü tarafından kullanılan çocuklarımızı kurtarır. Hem de aileleri teror örgütünün sessiz baskısından kurtarır. Çocukların bu şekilde illegal olaylarda kullanılmasına devletin acil çözümü gerekmektedir. Son yaşadığımız olaylar, bir çok hırsızlık kapkaç olaylarında kullanılan çocuklar ıslah evinden ziyade bakım evlerine alınıp devlet koruması altında yaşam sunulmalıdır. Bu gerçek çocuk istismarıdır.

Ben buna inanıyorum. Devlet kesinlikle bu durumda suistimal edilen çocuklarımıza sahip çıkmak durumundadır. Kanunlarımız yeterli mi bilemiyorum. Velayetin geçici bir süre aileden çocuğuna sahip çıkabilme yetisine bağlı olarak kaldırılması ve uzman onayına bağlı kalmak koşuluyla çocuğun aileye geri verilmesi. Fakat kanunlarımız yeterli değilse bile uzmanların bilgi ve görüşlerine gidilerek yasal olarak ne gerekiyorsa yapılmalı. Konu sadece terör olarak da nitelendirilmemeli tüm hırsızlık olayları kapkaç her türlü kanun dışı eylemde kullanılan çocuklarımız için uygulanabilir bir eylem planı gerçekleştirilmelidir.

Güvenlik güçleri ne yapıyor, anladığım şu; çocuk suçlu tutuluyor ve ertesi gün yaştan ötürü ceza verilemediği için salınıyor. Halbuki daha çocuk olan birey, aile tarafından bakım ve güvenliği sağlanamıyan birey sokağa salınıyor. Devlet ne için var? Ailenin sorumluluğunda bir yetersizlik meydana geldise devlet devreye girmeli ve 18 yaş altı bireylerini koruması altına almalı. Bu devlete şuan çocuk olan bireyin ileride suçlu bir yetişkin olarak vereceği zarardan (maliyetten) daha azdır sanıyorum.

Bu çocuklarımıza sahip cıktığımız müddetçe hem teror örgütünün insan kaynağı beslenmesini durdurur hem de TÜRK KÜRT ayrımı diye beyni yıkanan bireyi kurtarmış, TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞlarını kazanmış oluruz.

 
Toplam blog
: 44
: 2426
Kayıt tarihi
: 30.08.08
 
 

Yaşamak buysa yaşıyoruz işte, hayat bir mücadele ve ben de bu mücadeleyi elimden geldiği şekliyle ve..