Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Teröre karşı akıl

Teröre karşı akıl
 

Terör: Yıldırma, cana kıyma ve malı yakıp yıkma, korkutma, tedhiş. Türk Dil Kurumu’nun sözlüğündeki anlamı bu terörün.

Cana kıyma… Evet, şimdi yaptığı bu. Ama asıl tehlike diğer anlamlarında gizli sözcüğün. Yıldırma, korkutma, tedhiş. Varmak istediği nokta bu. Tepki ve öfke dolu kalabalıkların üzerine benzin döküp, kıvılcımı ateşlemek istiyor asıl.

Yüzyıllardır bir arada yaşamış ve hatta artık ayrışamaz bir şekilde iç içe geçmişken çok dikkatli olmak gerek. Kiminin karısı, kiminin kocası, kiminin baba tarafı, kiminin ana tarafı bir yerden. Kiminin oğlu kiminin de kızı evli bir diğeriyle. Adli Tıp bile çıkamaz bu işin içinden.

Buna rağmen sayıları birkaç binle ifade edilen terörist grubun ve Türkiye geneline oranı yüzde bir ikiyi geçmeyecek sempatizanlarının oyununa gelip, hısım akraba birbirine düşman olmamak gerek.

. Ama bugün en çok akla, aklımızı yanımıza, başımıza almaya ihtiyacımız var.

Elinde silahla dağa çıkan da çok iyi bilmektedir ki, karşısındaki şanlı Orduyu yenmesi mümkün değil. Bir Mehmet vurulur, bin tanesi kalkar. Varmak istediği nokta, halkın infial noktasına gelmesini sağlamak, ayrıştırmak.

Yapılmak istenen, iktidarıyla, muhalefetiyle, basınıyla ve sokaktaki insanıyla bir halkı galeyana getirip birbirine düşürmek. Bu ordu o birkaç bin kişiyi nerede olsa bulur ve yok eder. Bu koca ülke o eli silahlı grubun her şeye ve herkese rağmen üstesinden gelir.

İhtiyacımız olan tek şey aklımızın hezeyanlara galip gelmesi.

 
Toplam blog
: 88
: 912
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

1969 yılında Tarsus'ta doğdum. İktisat Fakültesi ve Su Ürünleri Fakültesi mezunuyum. Amatör olara..