Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '07

 
Kategori
Haber
 

Terörist yine saldırdı: 16 şehit

Terörist yine saldırdı: 16 şehit
 

Gabar Dağı'nda Ramazan Bayramı'ndan hemen önce 13 askerin şehit edilmesinin ardından, Hakkari Yüksekova'daki Dağlıca Piyade Taburu’na saldırı... İlk gelen haberlere göre 16 şehit. Çok sayıda da yaralı var. 10 askerin de kayıp olduğu bildiriliyor. Temennim bu haberlerin tamamının asılsız olmasıdır.

Teröristin çembere alındığının sıkça dile getirildiği bir bölgede bu olayın olması inanılır gibi değil. Üstelik saldırı hiçbir sızmanın olmaması gereken K. Irak bataklığından geliyor. İşin askeri boyutunu yetkililer değerlendirecektir. Burada teröristle karşı karşıya gelen askerlerimiz oradaki şartları iyi bildiği halde bu kadar şehit verilmesi bir çok soru işareti getiriyor akıllara…

Ayrıca saldırı zamanı dikkat çekicidir. Tezkerenin çıktığı, kamuoyunun terörü mitinglerle protesto ettiği bir zamanda olması terörün mesajıdır.
Başbakan’ın Erdoğan’ın teröriste ‘’silahı bırak meclise gel’’ diyebilecek kadar barışcıl çağrısına cevap niteliğindedir.

Bu bir meydan okumadır.

Saldırının tüm dikkatlerin K. Irak’a yöneltildiği sırada buradan gelmesi, terörün Türkiye’yi derhal K. Irak’a gir çağrısı da olabilir. Özellikle buna dikkat etmek gerektiği kanaatindeyim.

Bu aynı zamanda sözde yetkili, özde etkisiz Irak yönetiminin son dönemde teröre tedbir amaçlı açıklamalarında ne denli samimiyetsiz olduklarının açık kanıtıdır.

Burada dikkat edilmesi gereken asıl unsur Barzani’dir. Yıllarca PKK’yı beslemiş, barındırmıştır. Barzani teröristten farklı düşünülmemelidir. Bu satırların yazıldığı sırada Barzani ve Talabani Selahaddin kentinde bir araya gelip Türkiye’nin karşılık vermesinden endişe duyduklarını açıklamışlar.

Dikkat edin 15 askerimizin şehit edilmesi onların kaygısı değil. Onların ki Türkiye’nin kendini korumak amacıyla harekete geçmesidir.

Bu ikiliye sözüm ‘’terörü besleyerek var olamazsınız. Gelin teröriste karşı Türkiye ile elele verin’’.

Bu olay karşısında medyanın tutumu da ilginçtir. Bazı özel kanallar normal yayın akışını kesip (NTV, CNN TÜRK gibi) gelişmeleri duyururken, TRT gibi devlet denetimindeki duyarlı olması gereken kurum hiçbir şey olmamış gibi davranabilmektedir.

Bu saldırıdan sonra Türkiye dışından üzüntümüzü paylaşacak mesajlar beklenmemelidir. Bu olayı yine canileri özgürlük mücadelesi veren mağdurların saldırısı olarak değerlendireceklerdir.

Artık hamaset nutuklarıyla kaybedecek zaman yoktur. Zaman Türkiye’nin teröre karşı stratejik planlarını uygulama zamanıdır.

Milletimizin başı sağ olsun.

 
Toplam blog
: 165
: 3919
Kayıt tarihi
: 25.08.07
 
 

Samsun Terme Şuvayip Köyü'nde doğmuşum. İlk ve ortaokulu Terme'de, lise öğrenimimi Ünye'de tamala..