Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '14

 
Kategori
Güncel
 

Terörün tek çözümü

Terörün tek çözümü
 

Terörün tek çözümü adalettir.

Adaletli olunamadığına göre tek çözüm ise silahların toplanmasıdır.

Bu gün devlet istese evlerdeki av tüfeklerini bile toplayabilir mi ?

Toplayabilir.

Öyleyse devlet, yerine göre demir yumruk olmalıdır.

Eğer devlet devlet olup sivil vatandaşlardan silahlar toplanabilirse ve silah taşımak suç haline gelirse terör bitecektir.

Aksi takdirde "Ya devlet başa, ya kuzgun leşe." misali terör, devleti teslim alacaktır. Bunu nasıl sağlamalı veya bu konuda ne yapmalı ? Diyebilirsiniz. Gerekirse kısa dönem de olsa devlet, vatandaşı silahsızlandırmak için süre tanımalı, silahların teslimi için bir ay gibi kısa bir süre vermeli, olmuyorsa ve gerekiyorsa olayların patlak verdiği yerlerde sıkıyönetim ilan etmelidir.

"Sıkıyönetim ilanı demokratik devlete yakışmaz." diyeniniz olabilir ama her vatandaşın evinde silahlar veya uzun menzilli silah bulunması yakışır mı ?

Burada anlatmak istediğim vatandaşın can ve mal güvenliği için sadece silahlı kuvvetler mensuplarında silah bulunmasıdır. Köy korucularında bile silah bulunması bana göre sakat ve yersizdir. Kaldırın şu koruculuk sistemini. İşte bu korucular tek tek temizleniyor. Taşıdıkları silahlar kendilerine düşman !

Dikkat edilirse, ben burada her kim olursa olsun can feda edilmesin demek istiyorum. Silahlar konuştukça ve toplanmadıkça, bu gün üç ana kuzusu çarşı ortasında öldürülür yarın beş Kürt genci Teröre bulaşmış diye öldürülür.

Ben Mehmetçiğin de çok acımasız ve çaresiz durumda öldürüldüğünü biliyorum. Kürt gençlerinin de parçalanmış cesetlerini gördüm. Burada devlet yetkililerine düşen görev vatandaşlarının can ve mal güvenliğini sağlamaktır.

Yıllarca terörü önlemenin yolları üzerine kafa yoranlar acaba vatandaşın silahsızlanmasını düşündü mü ?

Bir zamanlar "Silahlar devlete teslim edilecek!"  dendiğinde herkes köşe bucaktaki silahını nasıl da kuzu kuzu getirip teslim etti ve kurtla kuzu bir arada yürüdü ?

Silahlı terör grupları varsın sınırın öte yanına mı geçiyor ne yapıyorsa yapsın, sınırlarına sahip olan devlet isterse tek bir vatandaşın silah taşımasına izin vermez. Nedir bu bakkaldan sakız alır gibi vatandaşın silah alıp ortalığı yakması ? Bu gün Doğuda isyan provaları neye güvenilerek yapılıyor sanıyorsunuz ? Elbette silaha güvenilerek yapılıyor.

Sonuç olarak şunu önemle belirtmek isterim ki vatandaşın elindeki silah hem kendine hem de devlete düşman. Gelin vatandaşın elindeki silahı bir an önce toplayın."Emniyet güçlerinin dışında silah taşımak suçtur !" fikrini vatandaşın aklına kazıyın.

Ondan sonra başvuracağınız tek yol yine adaleti sağlamaktan geçer. Adalet sağlanmadığı sürece yani devlet vatandaşa adil davranmadığı sürece adalet yine sokaklarda, dağlarda aranacaktır.

Bir de böyle deneyin bakalım. Devlet isterse Türkiye çok küçüktür ve vatandaş devlete tabii olmak zorundadır. Devlet istemezse sonuç bugünkü gibidir ve her gün içinden çıkılmaz bir hal alır.

Silahı yasaklayın.

Tekrarlıyorum. Devlet gerekirse av tüfeklerini bile yasaklayabilir mi ? Yasaklar.

Devlet isterse bunu yapabilir. Aşiret devleti ise elbette yapamaz. Ne diyelim ?

Gelin canlar yanmasın.

Zaten kaybedilen kaybedilmiş ne kaybedeceksiniz ki !

 
Toplam blog
: 123
: 1874
Kayıt tarihi
: 02.07.12
 
 

68 kuşağındakileri iyi bilirim. Çalışmam ziraat üzerine. İnsanların ana dilleri ile konuşmalarını..