Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '20

 
Kategori
Siyaset
 

TERSİNİN TERSİ KENDİSİ

 

Ermenistan’ı kuran felsefe ne yazık ki Türk ve Müslüman düşmanlığına dayanan Osmanlı İmparatorluğu’nun son zamanlarında yaptığı terör eylemleriyle adını duyuran Taşnak-Hınçak Cemiyeti’nin devamıdır.

Seksenlerden önce ASALA olarak Türklere zarar veren özellikle dışarıda elçiliklerimizi bombalayan en son Fransa’da hortlayan ve sönen örgütün meğerse sönmesinin nedeni sözde Kürt Hareketi PKK ASALA’nın yerini alarak hançeri dışarıdan içeriye sokmayı başarmış oldu. Elbette akıl, uygulamacı doğan görünüşlü şahinler de bu faaliyetlerde şimdiki bir takım dışarıdan etkilerle kurulan ya da kurdurulan çeşitli örgütler siyasiler ya eyleme destek verdiler ya da bizzat işin içinde bulundular.

Bir hareket düşününce sizi şüphelendirmiyorsa ya kaçırdığınız bir şeyler vardır ya da sizden özenle saklanan bir şeyler vardır; ya da gerçek alenen ortada duruyordur. Nedir o gerçek? Paradır. Bir harekete parayı kim verirse muhtemelen sponsor değilse, (Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan gibi(bu devletler özünde İngilizlerin kurdurduğu, sözde yönetimleri olan ancak gerçekte Amerika’nın kontrolünde sözde devletlerdir)en son yaşadığımız ve yaşamakta olduğumuz olaylarda sponsor olan bu devletlerin kendi iradeleriyle hareket ettiklerini düşünmek onları devlet yerine koymak demek olur. Bu da hatadır.

Özellikle 12 Eylül öncesinde hatta 1950’lerden başlayarak düzenin kontrolünü bizde de eline alan ABD, sözünden çıkanları istediği zaman astırmış, (Menderes’in asılması bugünlerde daha iyi anlaşılıyor ki bakanını Rusya’ya gönderme gafleti ona ve bakanının hayatına mal olmuştur.) istediği zaman askerleri kullanarak darbe yaptırmış, (1980 Askeri Darbesi bugünlerde "24 Ocak Kararlarına" direnen hükümete karşı yapılmış olduğu birçok kaynakta aktarılıyor) binlerce insanı yaşını büyüterek asmış, astırmıştır.

Para birçok kapıyı açan yegâne anahtardır. Güçtür, açlık seviyesi arttıkça paranın satın alma gücü artar. Kimse sormadı da 12 Eylül öncesinde bunca silahı karını doyurmaktan aciz çocuklar nereden buldu. Kurulan siyasi partiler, örgütler söz konusu örgütleri kurmak için paraları nereden buldular? Bu ülkede kimse kimseyi kandırmasın “kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez” kardeş kardeşin gözünü oyar. Mahkemelerde milyonlarca miras davalarının yüzde doksanı bizzat kardeşler arasındadır. O halde söz konusu kurum ve kuruluşlar için devasa paralar nereden geldi. Cevap basit aslında parayı takip et, gerçek patrona ulaş.

Hınçak-Taşnak Cemiyeti’nin Karabağ’a ilk saldırısı Türk Dünyası arasına set çekmekti. Başarılı da oldu. Bundan kimin menfaati var. 1. Dünya Savaşında da 2. Dünya Savaşında müttefik olan Amerika ve Rusya. Aslanlar Sofrası kısaca… İlk Karabağ Savaşında  anlatılır; Ermenistan’ın savaş sırasında buğdayı bitiyor, Rusya’da zaten yok, mecburen Fransızlar devreye giriyor. Ortada bir sorun var; yola çıkan gemi bir ayda gelebiliyor. O zamana kadar da Ermeniler açlıktan ölecek. Bilin bakalım devreye kim giriyor? Pek konuşulmaz ama Youtube portalında videoları uzun süre durdu. Ermenistan’a kim mi yardım etti?

Bizde adettir, yenilgi içeride zafer gibi sunulur. Tıpkı doksanlı yılların sonunda Gümrük Birliği Anlaşması büyük bir zafer gibi sunulmuştu. O zamandan bu zamana kadar söz konusu anlaşmadan ötürü yüz milyar dolardan fazla kaybımızın olduğunu ticaret odaları açıkladılar. Yazdıklarımın hiçbir yerinde benim iddiam yoktur. Olayların gelişme, oluşma ve sonuçlanma sürecidir. Tersi tersinde gizlidir.

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..