Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '17

 
Kategori
Yapı / İnşaat
 

Tersiyer Kırıcı Nedir ? Kullanım Alanları Nerelerdir ?

Tersiyer Kırıcı Nedir ? Kullanım Alanları Nerelerdir ?
 

tersiyer kırıcı


Özellikle son 10 yılda madencilik sektörü oldukça Türkiye de büyük bir sektör haline gelmeye başladı. İlk başlar da elle sayılacak kadar az olan, maden firmaları ve bu firmalara ekipman sağlayan konkasör ve kırıcı imalatı yapan firmaları, artık hemen hemen her ilde yaklaşık 5'ten fazla firma bulunmaktadır. Ekipman üreten firmalar daha çok batı kısmında yer alsa da ( İzmir,İstanbul,Ankara v.s) , maden işletmeleri daha çok doğu bölgelerinde yer almaktadır. Bunun da en büyük etkeni konumun uygun olması ve çıkarılacak taşların çeşitliliğidir.

Kısaca madencilik sektöründen bahsetmiş iken bu sektör de kullanılan makinalardan da bahsetmek isteriz. Bu sektör de başlıca kullanılan makina, konkasör tesisi sistemi dediğimiz makinalardır. Bu makinalar ile ilgili detaylı bilgiyi almak için de önceki konumuz olan Konkasör nedir adlı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Aynı sektör de kullanılan birden çok kırıcı çeşidi bulunmaktadır. Bunlar sırası ile, tersiyer kırıcı, çeneli kırıcı, kübikser kırıcı, mobil kırıcı, dik milli kırıcı çeşitleridir. Hepsinin görevi ve çalışma sistemi farklı farklı olup, sizlere tersiyer kırıcı makinaları hakkında bilgi verelim istedik.

Tersiyer Kırıcı Nedir ?

Tersiyer kırıcı üçüncül kırıcı olarak da bilinen ve hem tersiyer kırıcı hem de kum makinası olarak adlandırılan makinalardır. Tersiyer kırıcılar, en ufak taşları bile kolaylıkla ayırabildiği için üçüncül olarak adlandırılır. Ve kırma eleme sistemleri arasında en çok kullanılan makinalardandır. 

Tersiyer Kırıcı Fiyatları

Bu makinaların fiyatları tamamen opsiyonel olup, istediğiniz özellikleri de katarak firmalardan teklif almanız sonucunda net bir fiyata ulaşabilirsiniz. Sabit fiyat aralıkları olmamakla birlikte Türkiye piyasasında 50 ile 150 bin TL arasında satışı olmaktadır.

 

 
Toplam blog
: 4
: 526
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Öncelikle merhabalar, kendi alanım madencilik olmakla birlikte, konkasör ve benzeri taş kırma ele..