Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Teşekkür etmeyi bilmek!

Teşekkür etmeyi bilmek!
 

Köprü gişelerinde para üstü aldığınızda, binanın dışını süpüren görevliyi gördüğünüzde ve daha bir çok yerde teşekkür etmek aklınıza geliyor mu? Herkes teşekkürü duymaktan memnun olur çünkü teşekkür yapılanı onaylamak ve hatta memnun olunduğunu göstermektir. Askerlikte bir söz vardır “Selam vermekten sarf-ı nazar edilmez” edilmez diye, işte bende “Teşekkür etmekten sarf-ı nazar etmeyin” diyorum. Yani teşekkür etmekten çekinmeyin.

Birilerine yardım ettiğinizde, işinizi iyi yapıp müşterinize iyi hizmet ettiğinizde teşekkür duymadığınız olmuştur ve hatta çoğunlukla duymuyorda olabilirsiniz. Nasıl hissettiğinizi düşünün. Eğer kendinizi iyi hissetmiyorsanız o zaman siz teşekkür ederek başlayın ki sizede teşekkürler gelmeye başlasın.

Teşekkür etmek gündelik hayatımızın ayrılmaz bir parçası aslında. Yaptığımız bir çok şeyi ne para için nede zafer kazanmak için yapıyoruz. Ama birilerinden teşekkür alarak en azından yaptıklarımızın doğruluğundan ve varlığımızın ürettiği değerden emin oluyor, kendimize güvenimizi yeniliyoruz.

Teşekkür ederken bile bazı şeylere dikkat etmek gerekiyor;

1. Teşekkür ettiğinizde neden ve niçin memnun olduğunuzu belirtmenizde fayda var. Ör Benim hazırlamam gereken raporu hazırlayarak bana en az 1 saat kazandırdın.

2. En azından eposta yada sms ile teşekkürünüzü iletin.

3. Mümkünseel yazınızla teşekkür notunuzu iletin. Bu sizin gerçekten minnettarlığınızı ve vakit harcayarak teşekkürünüzüde ne kadar samimimi olduğunuzu gösterecektir.

4. Sadece teşekkür etmek için beklenmedik telefonlar açabilirsiniz. Teşekkür ettiğiniz kişinin ismini mutlaka kullanın. Bazen şirket içindediğerlerinin yanında ismini söylerek teşekkür ettiğiniz kişiyi onurlandırmış olursunuz.

5. Bazen çalışanlarınıza küçük bir teşekkür sertifikası verebilirsiniz. Küçük ama anlamlı bir teşekkür olaak teşekkürü alanın saklayacağı önemli bir belge vermiş olursunuz.

6. Bir çiçek, küçük bir hediye, sürpriz bir not bile teşekkür için çok etkilidir.

7. Masasına bırakacağınız bir çikolata, şeker vb. de güzel bir teşekkür olabilir.

8. Geç kalmadan teşekkür etmek gerekir.

Şimdi aklınıza gelen, teşekkür etmeyi unuttuğunuz yada teşekkür etsem iyi olur dediğiniz biri varsa durmayın hemen gidin ve teşekkür edin.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..