Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '08

 
Kategori
Çocuk Psikolojisi
 

Teşhis konuldu

Merhabalar, uzun zaman oldu bu sayfama yazamadım.

Size bu yazımda 13.12.2007 tarihli yazımda bahsettiğim yeğenimden bahsedeceğim. Uzun bir araştırma ve randevu sürecinden sonra yeğenime Hiperaktif teşhisi konuldu ve ilaç tedavisine başladık. Tedaviye yeni başladığımız için biraz biraz hareketlerde düzelme oluyor.İlacı şimdilik 1/4 şeklinde ve günde 2-3 defa veriyoruz. 1 ay kadar böyle devam edecekmişiz. Daha sonra ülkeye yeni gelen başka bir ilaç verilecekmiş.Şimdi kullandığımız ilacın adı tüm dünyada yaygın olarak kullanılan ilaç olan Ritalin. Öğrenebildiğimiz kadarıyla böyle çoçuklara zamanında tedaviyle daha sonra olacak kötü olayların başa gelmeden önlenmiş oluyor. Çünkü böyle kişiler suça daha yatkın olabiliyorlarmış. Depresyona kolay girebiliyorlarmış.

Doğal olarak her hareketlilik hiperaktif olarak adlandırılamaz.Ama sizde çocuğunuzda diğer arkadaşlarına nazaran fazla hareketli, ısrarcı, eşyalarına zarar veren türde hareketlerini gözlemleyerek erken teşhişle tedaviye başlayabilirsiniz. Bazı anne babalar bunu kabul etmiyorlarmış.Ya da böyle hareketlerde olan çocukları şimarık yada yaramazdır zamanla geçer diyerek veya şiddete başvurarak halletmeye çalışıyorlarmış.

Bunun teşhisini koyacak olan tabiki çocuk psikologları.Teşhis konulurken sizin ve varsa öğretmeninden de bazı bilgiler istenebiliniyor.

Herkese sağlıklı günler diliyorum.
 
Toplam blog
: 17
: 465
Kayıt tarihi
: 07.11.07
 
 

1971 Bolu - Mengen doğumluyum. Liseyi bitirdikten sonra iş hayatına başladım. Zaman zaman iş yaşamın..