Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

TFF Başkanı M. Ali Aydınlar yazık etti yazık..

TFF Başkanı M. Ali Aydınlar yazık etti yazık..
 

Önce dikkatimi çeken Sayın TFF Başkanı M. Ali Aydınlar’ın şu sözlerini aktarayım:

 

3 Temmuz'dan bu yana yapılan tüm çabalar iyi niyetle, Türk futbolu zarar görmesin diye. Türk futbolu imaj kaybına uğramasın diye. Yüzümüze farklı konuşanlar arkamızdan farklı konuşabiliyor. Herkes suçsuz tek suçlu biziz. Biz koltuk meraklısı değiliz. Bizler onurlu kişileriz. Şerefimizle onurumuzla geldik, öyle de gideriz. Tarih gerçekleri yazacaktır. Ben çok rahatım. Biz yönetim kurulu olarak toplanıp gerekli değerlendirmeyi yapacağız.

 

Sayın Başkan, geldiğimiz bu noktada hem kendini yaktı, hem de Türk futbolunu..

 

Gelişmeleri yönlendiremeyen, tam aksine gelişmelerin yönlendirdiği bir başkan için kaçınılmaz, hazin noktaya; bugün TFF Genel Kurulu’nda ulaşıldı..

 

Nasıl mı?

 

Hani Sayın Başkan dedi ya, ‘herkes suçsuz, bir tek biz suçluyuz’.. Aynen öyle oldu Sayın Başkan! Tek suçlu sizsiniz. Çünkü risk üstlenmeyen ve karar alamayan bir lideri hiçbir grup kabul etmez. Hele çok dinamik ve hızlı gelişen futbol dünyası hiç kabul etmez.. Şike soruşturmasıyla ilgili 7 ay boyunca elinize geçen sayısız fırsatları hep ıskaladınız ve futbol tabiriyle topu hep taca attınız. Bari son adımınız, sizin kaybettiklerinizi bir parça telafi edebilsin. Evet, o son adımınız İS-Tİ-FA’dır.. Hem de hiç tereddüt göstermeden hemen ayrılın.. Sizin tabirinizle kucağınıza bırakılan bombaya neden olan kulüplerin birliğinin kucağına siz de aynı bombayı iade edin ve gidin.. Bırakın ki, o bombayla biraz da onlar uğraşsın.

 

Cehennemin yolları iyi niyet taşlarıyla döşeliymiş ya.. Sayın Başkanın iyi niyetinden kimsenin şüphesi yoktur. Hiç kusuru olmayan bir konuyu iyi niyetle çözülmesini istediği ancak TFF Genel Kurulu’nda resmen günah keçisi gösterildi.

 

Nasıl?

 

UEFA ile yapılan istişareler sonucunda ve 15 kulüp başkanın imzasıyla hazırlanan önergeyi genel kurul kararıyla tescil ettirmeye çalışan Sayın Başkan, şike soruşturmasının baş müsebbibi ilan edildi, neredeyse tüm olup bitenlerin faturası da ona kesildi. Üstüne üstlük Fenerbahçe’ye geçmişte yaptığı hizmetler sıfırlandı, tam aksine Fenerbahçe hasmı olarak lanse edildi.

 

Ah Sayın Başkan, siz var ya, 7 aydır kurtlar sofrasında kuzu oldunuz kuzu..

 

Neyse bundan sonra ne olacak?

 

UEFA olaya resen el koyacak. Büyük olasılıkla en ağır cezaları yağdıracak ve Avrupa kupaları Türk takımlarına kapanacak. Biz de bu arada yeni TFF Başkanı arayacağız, şike soruşturmasıyla ilgili disiplin kararını 2-3 yıl öteleyeceğiz.. Galatasaray Kulübü Başkanı Sayın Ünal Aysal’ın tabiriyle anamızın liginde oynamaya devam edeceğiz.. Tebrikler! Futbol aleminde herkesi yürekten kutluyorum:)

 

 

 
Toplam blog
: 689
: 2433
Kayıt tarihi
: 17.01.07
 
 

 2007 yılından beri Milliyet Blog'da yazarım. 2009 yılında 'Normal Ötesi Aşk' ve 'Normal Ötesi Aş..