Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '11

 
Kategori
Futbol
 

TFF ile Fenerbahçe'yi birbirine düşüren Pierre Cornu kim?

TFF ile Fenerbahçe'yi birbirine düşüren Pierre Cornu kim?
 

Son günlerde futbolumuzun gündemi malum…

Fenerbahçe, TFF ve UEFA arasındaki sürtüşme, futbolun gündeminde kendisine bir numarada yer buldu.

Türkiye Futbol Federasyonu ve UEFA birbirine düşerken, Pierre Cornu’nun CAS’a verdiği rapor yüzünden TFF, Fenerbahçeli yönetici Ali Koç’tan özür istedi!

Görünen o ki gücü gücü yetene mantığı işletiliyor. TFF iki üst düzey yöneticisini korumaya çalışırken, yöneticilerini suçlu pozisyona düşüren Pierre Cornu’ya ses çıkaramayınca, kum torbasına çevrilen Fenerbahçe’ye vurdukça vurmaya çalışıyor.

Biz öncelikle Pierre Cornu kim ona bir bakalım.

Bildiğiniz gibi son dönemde ülkemizin en popüler isimlerinden birisi Pierre Cornu! Muhterem CAS'a gönderdiği raporla Türkiye Futbol Federasyonu ile Fenerbahçe arasındaki iplerin yeniden gerilmesine neden oldu.

UEFA Başmüfettişi Pierre Cornu, aslında hiç de yabancı birisi değil.

İsviçreli hukuk adamı, geçmişte ülkesinin Türkiye ile futbol alanında yaşadığı sorunlarda birçok kez görev yapmış. Her seferinde de Türkiye’ye haksızlık yapmış birisi…

Gelin, Pierre Cornu'nun geçmişine bir göz atalım...

1983 yılında Neuchatel Üniversitesi'nden mezun olan Pierre Cornu, bir hukuk bürosunda 2 yıl çalıştıktan sonra 1985'te avukat lisansı almış. Çok iyi bir Neuchatel Xamax taraftarı olan Cornu, ilk olarak 1988 yılında Türkiye ile karşı karşıya gelmiş. 
 
Hatırlarsanız; o dönem Şampiyon Kulüpler Kupası olarak adlandırılan, günümüzün şampiyonlar ligi'nde Galatasaray, Neuchatel Xamax'a deplasmanda 3-0 yenilmiş, rövanşında ise rakibini 5-0 yenerek çeyrek finale kalmıştı.

Ancak sahada 5-0 kazanan Galatasaray, kazandığı maç esnasında yan hakemin kafasına metal para atıldığı ve olaylar çıktığı gerekçesiyle 3-0 hükmen yenik sayılmıştı. Devreye giren birçok isim, Galatasaray’ın tur atlamasını sağlamıştı. İşte Galatasaray’ın hükmen yenilmesini isteyip, bu yönde rapor hazırlayan komisyonun üyelerinden biri de Pierre Cornu...

1993 ile 2009 yılları arasında İsviçre Futbol Federasyonu hukuk kurulunda yer alan Pierre Cornu, 2005 yılında da İsviçre’nin Türkiye ile İstanbul'da oynadığı olaylı maçın ardından yine sahne alanlardan birisi. Hatırlarsanız, o dönemde Milli Takımımız İsviçre’deki ilk maçta 2-0 yenilmiş, ikinci maçta İsviçre’yi 4-2 yenmişti. Böylece Türkiye 2006 Dünya Kupası'na gol averajıyla gidememiş, yerimize İsviçre katılmıştı.

Bu maçın ardından çıkan olaylarda, Türkiye'nin UEFA nezdinde en ağır ceza alması için rapor hazırlayan komisyonun başında yine tanıdık bir isim var!

Kim mi?

Tabi ki Pierre Cornu!

Bu Pierre Cornu, 11 aydır UEFA'nın Başmüfettişi olarak görev yapıyor. Türkiye'deki soruşturmayı UEFA nezdinde takip eden en yetkili isim. Bir anlamda hazırlayacağı rapor, Türk futbolunun geleceğini etkileyecek. Ve CAS’a verdiği ilk raporu ile şimdiden futbolumuz etkilendi bile.

Şimdi soru şu; Pierre Cornu, geçmişin etkisinde kalarak mı bir rapor hazırlayacak, yoksa hukukçu kimliği öne çıkan objektif kriterleri mi dikkate alacak?

Ancak Pierre Cornu'nun henüz soruşturma aşamasında attığı adımlar, Türk futbolunun yeterince karışmasına yol açtı bile.

Tabi bundan en büyük zararı Fenerbahçe gördü!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..