Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sonsuzluk (Osman Özeker)

http://blog.milliyet.com.tr/yasev

01 Şubat '12

 
Kategori
Güncel
 

TFF UEFA'ya yaranmak için mi Fenerbahçeyi feda etti

TFF UEFA'ya yaranmak için mi Fenerbahçeyi feda etti
 

Bir yıl önce “Şike Yasası” meclisten geçirilmiş, yasa kapsamında Futbolda “deprem etkisi” yaratacak şok tutuklamalar olmuş, Kulüpler birliği ve spor adamlarının yasada ki hükümlerin “çok ağır olması” nedeniyle yasa yeniden meclise sevk edilmiş ve “yumuşatılarak” kanunlaştırılmıştı.
 
Tüm bu süreçler yaşanırken TFF başkanı M. Ali Aydınlar ve ekibi şike iddialarını kucaklarında bularak büyük sıkıntılar yaşamıştı.
 
Şike iddiaları denilince de Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım akla gelir olmuş, hatta Şampiyonlar ligine bir gün kala Fenerbahçe, TFF tarafından “UEFA böyle istiyor” denilerek bu şampiyonadan men edilmişti.
 
İşte o tarihten bu yana TFF’nin aldığı bu karar tartışılmakta, özellikle de Fenerbahçe camiası tarafından “Fenerbahçe’ye haksızlık yapıldığı ve TFF’nin oyun oynadığı” her ortamda dillendirilmişti,
 
TFF’nin “verilecek cezalarla ilgili olarak 58. maddenin değiştirtmesi ve şike yapan kulüplerden puan silinmesi” teklifi ise TFF genel kurulunda ret edilerek ligden düşürülmeyi içeren bu maddenin aynen kalmasına karar verilmişti.
 
Bütün bu olaylar sonrası TFF “göreve devam edip etmeme” konusunda karar almak üzere dün yaptığı toplantıda “göreve devam” kararı alarak bu kararı kamuoyu ile de paylaşmıştı.
 
TFF Başkanı Aydınlar toplantı sonrası yaptığı açıklamada da “Ali Koç istedi diye istifa etmeyeceğim” diyerek Fenerbahçe’ye de mesaj yolluyordu.
 
Bir gün önce devam kararı alan Aydınlar, bir gün sonra iki başkan vekiliyle birlikte istifa ettiğini kamuoyuna deklere etti.
 
Pekiyi, ne oldu da TFF Başkanı istifa kararı aldı?
 
İşte bu olayın perde gerisindeki gerçekler, Aydınları istifaya götüren ve FB camiasına yapılan büyük haksızlık ve kirli oyunlar;
 
FB, Şampiyonlar liginden alınması ve yerine TS’nin yollanmasını UEFA’nın Hukuk Mahkemesi olan CAS’a dava açmış ve bu dava nedeniylede UEFA’nın Cas’a vermiş olduğu savunmada FB ile ilgili alınan kararın TFF tarafından verildiği gerçeği ortaya çıkmıştır.
 
Bu gerçeği ortaya çıkaran ise CAS hâkimi Kısmet Erkiner’dir. UEFA'nın CAS'a verdiği  savunmanın 6.3 paragrafında “Şayet TFF elinde bulunan delillerden tatmin olmaz ve kulüp yetkililerinin şike yaptığı konusunda bir karara varamazsa, UEFA'ya kulübü Şampiyonlar Ligi'nden çekmenin erken bir karar olduğunu söyleme yetkisindedir”. İfadesinin bulunduğunu söyleyen Erkiner, TFF’nin böyle bir savunmayla UEFA’ya gitmesi halinde FB nin Şampiyonlar liginde yer almasının mümkün olacağını, ancak bu ihraç kararının TFF tarafından verildiğini savunmuştur. Kısacası UEFA “biz FB ihraç etmedik sizin federasyonunuz ihraç etti” denmiştir.
 
TFF başkanı Aydınların “bir gün önce devam”  kararı aldığı görevinden bir gün sonra istifa etmesinin perde gerisindeki olayda sanırım yukarıda anlatılan ve kamuoyuna CAS hâkimi Kısmet Erkiner’in açıklamaları olmuştur.
 
Erkiner yaptığı diğer bir açıklamada da: “UEFA, TFF’nin FB yi Avrupa’dan erken men ettiğini düşünüyor” şeklinde yine “bomba” bir açıklama yapmıştır.
 
Erkiner, ayrıca Türkiye’nin Avrupa Kupalarından 8 yıl men cezası alması da söz konusu değildir diyerek TFF’ yi suçlamış ve :  “TFF, UEFA’nın bu blöfünü göremedi” sözleriyle TFF’ nin yanlış yaptığını söylemektedir.
 
Tüm gelişmelerin ortaya çıkardığı gerçek ise TFF’nin “bilerek veya bilmeyerek” FB kulübüne zarar verdiği ve bunun vebalini daha fazla taşımamak adına da istifa etmek zorunda kaldığıdır.
 
Sonsuzluk (Osman Özeker)    01.02.2012
 
 
Toplam blog
: 287
: 3107
Kayıt tarihi
: 11.07.08
 
 

1949 Konya Ereğli doğumlu olup, halen İzmir'de oturmaktayım. A.Ü. Eğitim Fakûltesi mezunuyum  Ata..