Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '12

 
Kategori
Güncel
 

Şekerin ayak sesleri…

Şekerin ayak sesleri…
 

Şekerin ayak sesleri…

Yediğimiz, ağzımızı tatlandıran şekerimiz giderek acılaşıyor. Buna izin verecek miyiz? Hükümet şimdide şeker fabrikalarını özelleştirmeye başladı. Tabii bunun adı özelleştirme. İşin aslı ise ekonomimize bir darbe daha vuruluyor.

Yapılan beyanatlarda özelleştirme sonrası üretimin devam edeceğinden, hatta çoğalacağından söz ediliyor. Tabii daha evvel benzer özelleştirmelerin sonuçlarını basının sansürüne rağmen görenler durumun hiç de öyle olmadığını, binlerce insanımıza ekmek kapısı olan bu tesislerimizi arsa fiyatına birilerine devredip kapılarına kilit vurdurarak, bizim o kanserojen olduğu tescilli tatlandırıcılara mahkûm edileceğimizi biliyorlar.
Türkiye’nin atmış beş ilinde şeker pancarı ekiliyor. Bu binlerce insanın ekmek kapısı demektir. Tarlaları işlemek için Traktör, araç, gereç  yani ulusal sanayinin bir bölümünün de ekmek kapısı pancar. Birde fabrikalarda çalışıp geçimini sağlayan işçiler ve onların aileleri. Bütün bunları bir tarafa bırakırsak bile kendi ürettiğimiz şekeri dışardan ithal edeceğiz. Kimse kusura bakmasın ama bunun adı özelleştirme değil ihanettir.

Hiç düşündünüz mü, o arsa fiyatına aldıkları fabrikaları yeni sahipleri genellikle neden işletmez de kapatıp arsadan başka türlü yararlanır. Cevabı tek cümlede verilebilir. Zarar eder. Özelleştirme kapsamı ve düşüncesi içindeki işletmelere devlet on beş yıldır bir kuruş yatırım yapmıyor. Teknoloji eskidi. Bozulan tamir olursa ne ala, değilse kalıyor. İktidarlar oraları oy sağım yeri yapıp yandaşları doldurmuşlar. Zaten şimdi de pek kar edemiyorlar. Bu yüzden Özel sektör bu çarkı döndüremez.

“MALATYA’da sivil toplum örgütü temsilcileri, özelleştirme politikalarına tepkilerini Ankara'ya yürüyerek ortaya koyacak.

Şeker işçileri başta olmak üzere, Malatya'daki Pankobirlik, Ziraat Odası, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Et Üreticileri Birliği, Süt Üreticileri Birliği, Besiciler ve Ziraat Mühendisleri Odası, şeker fabrikasının özelleştirilmesine karşı seslerini duyurmak için Ankara'ya yürüyecek.

'Şekerin Ayak Sesi' yürüyüşüne Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök de katılacak. Malatya'dan bu hafta başlayacak olan 'Şekerin Ayak Sesi' yürüyüşü, Türkiye'de bu kapsamda yapılan yürüyüşlerin üçüncüsü olacak.

Malatya ekonomisine yıllık 200 milyon lira katma değer sağlayan şeker fabrikasının neredeyse 2 yıllık kârı ve arsa fiyatı bedeline Kolin-Limak ortak girişim grubuna satıldığına dikkat çeken sendikacılar "Sadece sektör çalışanlarına değil Malatya halkına da büyük bir darbe vuruldu" diyor.

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, "Şekerin Ayak Sesi Yürüyüşü"ne destek vereceğini belirterek,

"Alpullu'nun özelleştirilmesine karşı o yürüyüşün en önünde olacağım" dedi.
Kesimoğlu, mevcut şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusunda yaptığı yazılı açıklamada, "Şekerin Ayak Sesi Yürüyüşü"ne her kesimin destek vermesi gerektiğini bildirdi.”
Sayın Kesimoğlu haklı. Başta şeker üretiminden ekmek yiyenler olmak üzere tüketici dernekleri ve her kesim, üretim araçları ile birlikte Ankara ya protesto yürüyüşü yapmalıdır.
Demokratik ülkelerde sıkça gördüğümüz bu eylemler bizde tabii ki iktidarın cop ve biber gazı ile tatlandırılacaktır ama başka çarenin de olmadığı ortadadır.
İzmir 2012

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..