Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '12

 
Kategori
Reklam
 

THY nasıl reklam yaptı

THY nasıl reklam yaptı
 

Thy


Türk Hava Yolları yani THY, kısa bir süre önce Kobi Bryant ve Barcelona futbol takımı gibi isimlere sponsor olarak, reklam ve pazarlama alanında büyük yatırımlar yapmıştı. Amacı dünya çapında tanınan bir hava yolu olmaktı. Buraya kadar bir sorun yok; her ne kadar o dönemde harcadığı miktarlar çok söylenti yaratsa da reklam için yapılmış bu atılımlar normal olarak karşılanabilirdi.

Gelelim günümüze, bütün haber programlarında Thy işçilerinin grevi, ve ardından takip eden 300 işçinin cep telefonlarına gelen mesajla işten çıkartılması. Acaba dünyada kendini tanıtmaya bu kadar çaba gösteren Türk Hava Yolları'nın yurt içindeki tanınırlığı ne hale geldi? Diğer rekabetçi uçuş firmalarının da yurt içindeki yatırımlarını da göz önüne alırsak Thy adına ciddi bir itibar kaybı yaşadığını söylemek yalan olmaz.

Yurtiçi seferlere bakacak olursak, insanlar Thy çalışanlarına yapılan bu tutum karşısında kayıtsız kalmayıp, alternatif uçuş firmalarını deneyebilirler. Şimdi sorulması gereken soru ise şu : Acaba yurtdışı için yapılan reklamların bedelleri, grev yapan 300 işçiye verilecek paranın kaç katıdır? Bundan sonrasını sizin yorumlarınıza bırakıyorum ve yorumlarınızı bekliyorum.

 
Toplam blog
: 17
: 7163
Kayıt tarihi
: 09.01.11
 
 

Kocaeli'de yaşamakta olan Elektrik Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Aynı zamanda elektrik arıza ..