Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '06

 
Kategori
Tiyatro
 

Tiyatro eğitimi

Tiyatro; İnsanı, insanla, insanca anlatma sanatı... Hayatın aynası...

Peki tiyatro oyuncusu olmak için ne zaman başlamak gerekir eğitime... 12 yaşında mı? 15 yaşında mı? Yoksa20 mi?.... Bu yaşlara kadar hayatınızın anlamının, damarlarda akan kanınızın tiyatro olduğunu anladınız anladız. Anlamadınız... 24 yaşından sonra falan ben oyuncu olmak istiyorum diye hiiiçç sızlamayın.

Çünkü: konservatuarlara giremzsiniz, ciddi bir tiyatro eğitimi alamazsınz, siz artık yontulabilme yaşınızı çoktan geçmişsiniz demektir.

Peki ama bu adil mi? Tamam elbette kimse çıkıp da 25-30 yaşından sonra oyuncu olmunmaz demiyor belki ama, olunabilmesi içinde hiçbir kurum veya kuruluş çalışmada bulunmuyor... Kimse ciddiye dahi almıyor sizi... Oysa eğer yanılmıyorsam William Shakespeare 30 yaşından sora tiyatroyla tanışmış ve o muhteşem eserlerini ortaya çıkarmış.

Düşünebilen, yaratıcı ve hayalleri olan insanlara herzmankinden daha çok ihtiyacımız olduğu bu zamanda neden konsevatuarlar da oyunculuk eğitimi verilmiyor. Neden üst yaş sınırı en çok 24.

Muhakkak ki bir bildikleri vardır bu yaş sınırını belirleyenlerin ama eğer siz başka bir bölüm okumak isterseniz yaşınız hiç problem olmuyor, acaba 24 yaşından sonra insanların kendilerini geliştiremeyeceğine mi inanılır.

Bilmiyorum.....

 
Toplam blog
: 3
: 1289
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Tokat gibi küçük bir şehrin, Aydoğdu gibi küçük bir köyünden başaladığı yolculuğuna, İstan..