Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '13

 
Kategori
Kent Tarihi
 

Tokat'a hizmet eden 10 güzel insan

1.Recep Yazıcıoğlu

1984-1989YILLARI ARASINDA 5,5 YIL Tokat valiliği yapan ve o zaman Türkiye’nin atanmış en genç valisi olarak tanınan Recep Yazıcıoğlu halka yakın tutumu ve aynı zamanda çalışkanlığı ile Tokat’ın unutulmaz kahramanlarından olmuştur. 5 yılda Cumhuriyet tarihinde Tokat’a yapılan derslik ve sağlık ocağından daha çok sağlık teşkilatı yapan Yazıcıoğlu, devlet millet kaynaşmasını sağlayan Türkiye genelinde de isim yapan bir Vali olarak halen gönüllerde yeri doldurulamaz insan olarak kalplerde yer almıştır.

2. Ali Şevki Erek

Tokat’ta 5 kere Milletvekilliği ve 3 kere bakanlık yapan Süleyman Demirel ve Tansu Çiller’in güvenini kazanmış olan Ali Şevki Erek Gaziosmanpaşa Üniversitesinin kurulması için de çok emek sarf etmiş ve Tıp Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesinin yer aldığı Tokat merkezdeki Üniversite yerleşkesine ve birçok tesise adı verilmiş olup halen Ankara’da yaşamasına rağmen kalbi Tokat sevgisi ile atan sevgi ve bilgi dolu insandır.

3. Cevdet Aykan

Tokat’ta 2 kere bakanlık yapmış ve “İlaç Mevzuatı” nı çıkarmış Sağlık Bakanı olarak isim yapan Cevdet Aykan psikiyatr dr olarak da çalışmış ve Tokat halkının gönlüne taht kurarak Nikah Şahitliğini yapacak kadar İnönü ve Demirel’in sevgisini kazanmış ve “Anılar “ile hayatını anlatmış her partiden genç siyasetçilere rehberlik etmiş ve Tokat’ı çok seven halen İstanbul’da yaşayan bilge bir insandır

4. M. Vasfi Süsoy

Atatürk’ün yakın arkadaşı olan Vasfi Süsoy Bandırma vapurunda ailesi ile yer alacak kadar Atatürk’e yakın olmuş bir insandır ve Atatürk Tokat’a her gelişte onun evinde kalmış ve bugün evi Atatürk Müzesi olarak kullanılmakta ve İl Halk Kütüphanesinde okuma salonuna da adı verilmiştir. Oğulları ve Torunları da Tokat sevgisi ile yaşamış ve torunu Ercan Süsoy yıllarca Tokatspor teknik direktörlüğü yapmış insandır.

5. Vasfi Diren

Bir Ziraat teknisyeni iken evinin bodrumunda şarap ve meyve suyu üreterek Tokat sanayiciliğinin kurucusu sayılmış ve 5 çocuğunu da alanında yüksek okulda okutarak Dimes’in Türkiye’nin en büyük meyve suyu fabrikası olmasını sağlamıştır. En Büyük oğlu Orhan Diren 2 dönem CHP Milletvekili olmuş ve Ali Rıza Diren’in Başkanlığı zamanında Tokatspor şampiyon olmuştur

6. SEDA SAYAN

Anne ve baba Tokatlı olan Seda Sayan  Pazar ilçesine annesi adına lise yaptırmış şimdi de onun yanına 100 kız öğrenci barınacak kadar yurt yaptıracak olup babası adına da okul yaptırma sözü vermiştir. Tokatspor şampiyonluk gecesinde konser vererek gönüllere taht kurmuş ve Cumhurbaşkanı kendisini eğitim gönüllüsü olarak ödüllendirmiştir.

7. Ayhan Çevik

Recep Yazıcıoğlu kadar sevilen bir vali olan Ayhan Çevik terörün Tokat’ta daha çok yayılmasının önüne geçmiş olup Karadeniz ‘den Orta Anadolu’ya terör örgütlerinin geçmesine engel olmuştur. Bunun sonucu olarak valilik otoparkına bomba konulmuş yara almadan kurtulmasına rağmen Tokat’tan sonra gittiği Çankırı’da terör örgütlerinin hedefi olarak bombalı saldırıda yaralanmış bir halk adamıdır.

8. Hüseyin Akbaş

Ayağından engelli olmasına rağmen Dünya Şampiyonu ve olimpiyat şampiyonu olarak gönüllere taht kurmuş ve alçak gönüllü tavırları ile herkesin sevgisini kazanmıştır. Ve aynı zamanda halkımız onu Almus İlçesinin çevreli kasabasına belediye başkanı ve il genel meclisi üyesi yapmış, Tokat’ın en büyük kapalı spor salonuna onun ismi verilmiş ve adına güreş turnuvası düzenlemiş ve her yılsonu sevgiyle anmaktadır.

9. Ali Osman Tepe

Okul yaptırmaya doyamayan Ali Osman Tepe Tokat’ta birçok okul kazandırmış ve hayatını eğitime adamış ve Cumhurbaşkanımız tarafından ödüllendirmiş ve halkımızın sevgisini kazanmış bir eğitim neferidir.

10.  Dinçer Kardeşler

Zile de sayısız eğitim kurumuna katkı sağlamış ve kazandıklarını okul yapımına adamış Dinçer Kardeşlerin Zile’de sayısız tesiste adı geçmektedir ve Turizm Otelcilik Yüksek Okuluna katkılarından dolayı isimleri bu okula verilmiştir ve Cumhurbaşkanımızı bunları ödüllendirmiştir Tokat’a gelince

Adını hatırlayamadığımız ve Tokat’a büyük katkıları olan herkesi saygı ve sevgi ile selamlıyor Tokat gibi güzel şehre hizmetlerinin devamını bekliyoruz.

*

 

 

 

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..